Novice Kia

KIA Sportage

14.5.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA Sportage

Kia Motors predstavlja prenovljeno uspešnico – SUV model Sportage. V svoji novi obleki je Sportage doživel veliko navzven drobnih, toda pomembnih izboljšav tako zunanjosti kot tudi notranjosti, predvsem materialov v kabini.

Zunanji videz prinaša novo motorno masko, nove zadnje LED luči, nova alu 16-, 17- ali 18-palčna platišča in strešno anteno v obliki plavuti morskega psa. V notranjosti se novi Sportage lahko pohvali z uporabo na otip mehkejših materialov na armaturni plošči in vratnih oblogah, z novimi Supervision športnimi merilniki s 4,2-palčnim LCD zaslonom in oblazinjenjem z novimi kombinacijami usnja in/ali blaga.

Novi Sportage je prav tako dobil tudi številne nove dodatke, ki bodo zagotovo pritegniti številne kupce po vsej Evropi. V ponudbi so med drugim tudi novi avdio sistem s 4,3-palčnim barvnim zaslonom na dotik s kamero, ki prikazuje dogajanje za vozilom, novi premijski zvočni sistem Infinity by Harman (povezan s 4,3-palčnim zaslonom avdio naprave in 7,0-palčno navigacijo) z zunanjim ojačevalcem, subwooferjem in 7 zvočniki, FlexSteer sistem nastavitve trdote volana, gretje volana, električna
nastavitev voznikovega sedeža in izboljšana priključka za USB in iPod.

Vožnja z novim Sportagem je sedaj še boljša zahvaljujoč številnim spremembam, ki zmanjšujejo hrup in vibracije. Boljša je tudi zvočna izolacija vetrobranskega stekla, ki se zahvaljujoč večplastnosti poleg zmanjšanega hrupa lahko pohvali tudi z boljšo zaščito potnika v primeru počenega stekla. Tri tehnične izboljšave so zmanjšale vibracije – okvir prednje obese sedaj prihaja z gumijastim nastavkom (predhodnik je bil brez in neposredno na karoseriji), sredinska os je dodana na pogon, kar ima za
rezultat simetrični (enake dolžine) osi prednjega pogona, tu pa je še novo ohišje menjalnika, ki je čvrstejše in tišje. Dodatne izboljšave šasije in vzmetenja izboljšujejo vožnjo, vodljivost ter zmanjšujejo hrup in vibracije.

Poleg sistema nastavitve trdote volana (FlexSteer), ki je prav tako novost v ponudbi, so s povečevanjem kota obračanja volana izboljšali stabilnost in povratne informacije volana. Volanski drog je zdaj 4,5% hitrejši od predhodnika, volan pa naredi 2,7 obračanja od enega do drugega skrajnega položaja, kar omogoča boljši odziv in večjo stabilnost. Nova 17- in 18-palčna platišča nudijo boljšo vodljivost v vseh vremenskih pogoih in boljše povratne informacije volana.
V motorni ponudbi novega Sportaga so dizelski in bencinski motorji, šeststopenjski ročni ali samodejni menjalnik in pogon na prednja (2WD) ali vsa štiri kolesa (AWD). Zaradi zagotovitve večje varnosti med vleko je novi model dobil naprednejši ESC sistem (elektronski nadzor stabilnosti), ki sedaj vključuje elektronski nadzor stabilnosti prikolice in zaščito pred prevračanjem.

Sportage je s prodanimi 89.553 primerki v letu 2013 Kiin najbolj prodajan model v Evropi (+11% v primerjavi z letom prej). Novinec, ki ga proizvajajo v tovarni na Slovaškem, eni najsodobnejših avtomobilskih tovarn na svetu, bo prav gotovo še naprej vodilni v svojem razredu tudi pri nas.

PREDHODNA NOVICA

Kia na salonu v Pekingu predstavlja novi koncept

Kia na salonu v Pekingu predstavlja novi koncept

Kia Motors je na pravkar odprtem salonu v Pekingu predstavila novo limuzino K4. Srednje velika limuzina K4, ki je razvita posebej za kitajske stranke, predstavlja preprosto in prepoznavno zunanjost – z nizkim nosom, klinastim profilom in velikim prtljažnikom – ter izjmeno prostornost v kabini, ki je opremljena s številnimi visoktehnološkimi pripomočki za vrhunsko udobje in maksimalno varnost.

23.4.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kia bo do konca meseca prodala 30 milijonov vozil

Kia bo do konca meseca prodala 30 milijonov vozil

Iz korporacije Kia Motors, najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca, sporočajo, da bo do konca maja njihova prodaja po vsem svetu dosegla 30 milijonov vozil, 52 let po tistem, ko so predstavili svoje prvo vozilo.

23.5.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info