Novice Kia

KIA še pogumneje na trg električnih vozil v Evropi

15.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA e pogumneje na trg elektrinih vozil v Evropi

Kia Motors Europe začenja z ‘Električno misijo’ po najbolj naprednih trgih za električne avtomobile v Severni Evropi, njen partner pri tem projektu pa bo podjetje World Shopper, ki se ukvarja z raziskovanjem avtomobilske dejavnosti.

‘Električna misija’ s Kia e-Nirom bo obiskala kraje in ljudi, ki jih druži elektrika
Ekipa World Shopperja, ki jo sestavljajo raziskovalci iz avtomobilske industrije, se je 13. februarja izpred Kiinega evropskega sedeža v Frankfurtu odpravila na pot s povsem električnim križancem e-Niro. Projektna ekipa bo v naslednjih desetih dneh obiskala kraje po Severni Evropi, ki ji bodo pomagali pri oblikovanju prihodnosti električne mobilnosti. Na tej odpravi bodo z e-Nirom skozi Nemčijo, Nizozemsko, Dansko, Švedsko in Norveško prevozili več kot 4.000 kilometrov.

Pogovori z oblastmi, poslovneži in uporabniki električnih ter priključno-hibridnih vozil
Analitiki World Shoppera se bodo srečali z glavnimi deležniki elektrifikacije v vsaki od teh držav ter skozi intervjuje z regionalnimi oblastmi, svetovalci in poslovneži iz prve roke pridobili vpogled v trende električne mobilnosti v Evropi. Raziskovalci se bodo srečali tudi z uporabniki, ki bodo delili svoje izkušnje o polnjenju vozil in razpoložljivi polnilni infrastrukturi, ter pregledali, kaj lahko naredijo, da bodo električna in hibridna vozila postala ‘nova običajna’ vozila.

Kia in World Shopper bosta na salonu v Ženevi objavila poročilo o vpogledu v prihodnost električne mobilnosti
Kvalitativni izsledki projekta Električna misija bodo predstavljeni na Kiinih družabnih kanalih in objavljeni v novem poročilu, ki ga bodo predstavili na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi. Poročilo bo bralcem omogočilo dostop do podatkov v zabavni obliki ter Kii omogočilo, da svojim kupcem po Evropi še naprej zagotavlja najbolj ustrezna električna vozila in s tem povezane storitve.

Ricardo Oliveira, ustanovitelj World Shopperja, je ob tem dejal: “Ker se ekosistem, ki podpira priključna vozila, širi, vse več lastnikov vozil razmišlja o alternativnih pogonih, a je kljub vsemu še vedno kar nekaj zaznanih ovir pri množičnem uveljavljanju električnih vozil. Ta projekt nam bo omogočil, da se naučimo, kako se določene države in regije soočajo s temi ovirami, ter izvemo, kaj je potrebno narediti, da več voznikov prepričamo o prednostih priključnih vozil. Kia e-Niro bo odlična
družba na našem potovanju, saj razbija mite in skrbi, ki jih imajo številni vozniki o električnih vozilih.”

Artur Martins, podpredsednik marketinga in načrtovanja izdelkov pri Kia Motors Europe, je povedal: “Kia e-Niro je bolj kot katerikoli električni avto, ki so ga do danes predstavili na trgu, odstranil ovire, ki jih imajo vozniki pri dojemanju električne mobilnosti. Z dolgim dosegom, z ničelnimi izpusti in stilskim oblikovanjem praktičnega križanca želimo povedati voznikom, da naj prenehajo premišljevati o električnih vozilih in jih raje začnejo voziti. Kiino partnerstvo z World Shopperjem nam
bo pomagalo pri naših prizadevanjih, da opogumimo voznike, da ‘gredo na elektriko’. Prav tako bomo uporabili to raziskavo, da prilagodimo naša vozila in storitve spreminjajočim se potrebam uporabnikov. Upamo, bodo ugotovitve projekta Električna misija pomagale regionalnim vladam in poslovnežem s koristnim vpogledom v to, kako lahko spodbudijo bolj množično uporabo električnih vozil.”

e-Niro naprodaj v Evropi; ničelne emisije in kar 455 km dosega z enim polnjenjem
Kiin prvi povsem električni križanec e-Niro nudi doseg do 455 kilometrov z enim polnjenjem (oz. do 615 kilometrov v mestu). Novi Kia e-Niro, ki je že naprodaj na nekaterih evropskih trgih (zaradi omejene proizvodnje še ni znan datum začetka prodaje v Sloveniji), nudi večji doseg kot mnoga vozila na bencinski pogon in večina električnih vozil (ter celo več kot mnoga občutno dražja električna vozila), ob ničelnih izpustih. Njegova edinstvena kombinacija sloga in praktičnosti je podprta s Kiino
nepremagljivo 7-letno garancijo (do 150.000 km), ki zajema tudi baterije in elektromotor.

Kia e-Niro je na voljo z litij-ionsko polimerno baterijo z zmogljivostjo 64 kWh ali z baterijskim sklopom z močjo 39,2 kWh, ki ponuja doseg do 289 km. Zato, da se baterija zmogljivejše različice e-Nira (64 kWh) na hitrih polnilnicah z močjo 100 kW napolni z 20 % na 80 %, je potrebnih le 42 minut. Novi e-Niro se pridružuje obstoječim različicam hibridnega in priključno hibridnega Nira, ki so jih od predstavitve leta 2016 skupno po svetu prodali več kot 250.000 – od tega v Evropi več kot
90.000.

PREDHODNA NOVICA

Prestine oblikovalske nagrade za vse tri verzije novega Ceeda

Prestižne oblikovalske nagrade za vse tri verzije novega Ceeda

Tri se je ponovno izkazala kot srečna številka za Kio, saj so trije njeni jekleni novinci – nove karoserijske različice modela Ceed – prejeli prestižne iF nagrade za oblikovanje. Trojna zmaga v svetovno priznanem tekmovanju pomeni, da je Kia že tretje leto zapored dosegla hat-trick pri osvajanju iF nagrad.
 

8.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA bo v  enevi predstavila popolnoma elektrino konceptno vozilo

KIA bo v Ženevi predstavila popolnoma električno konceptno vozilo

Družba Kia Motors Europe bo na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila popolnoma električno konceptno vozilo. Koncept, oblikovan v Kiinem evropskem oblikovalskem središču v Frankfurtu, je vizualno utelešenje znamkinega stremljenja k napredovanju proti vznemirljivemu svetu elektrifikacije.

22.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info