Novice Kia

KIA prejela dve oblikovalski nagradi Red Dot

17.9.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA prejela dve oblikovalski nagradi Red Dot

Kia je prejela dve oblikovalski nagradi Red Dot za znamkin ‘Moving Inspiration Project’, oblikovalsko instalacijo, ustvarjeno za podporo italijanski predstavitvi zelo hvaljenega popolnoma električnega križanca EV6.

Kia prejela nagradi “oglaševanje” in “prostorsko komuniciranje”
Instalacija in namenska komunikacijska kampanja sta prejeli nagradi za oglaševanje in prostorsko komuniciranje v okviru Red Dot Design Awards. Nova instalacija, izdelana v sodelovanju med italijansko podružnico Kie, italijansko podružnico agencije Innocean in Robertom Palombo (Palomba Serafini Studio) ter navdihnjena s Kiinim sloganom “Gibanje, ki navdihuje”, je bila ustvarjena, da poudari dinamiko EV6 in filozofijo znamke Kia. Instalacija, prvič razkrita med italijansko novinarsko
predstavitvijo modela EV6 novembra lani, vzbuja zamisel o avtomobilu, ki se navidez premika, tudi ko miruje.

Videoposnetki prikazujejo umetniško delo od začetnega navdiha do namestitve
Projekt so širši javnosti predstavili s tremi videoposnetki (glejte povezave spodaj), ki so bili najprej objavljeni na temu namenjeni strani na uradni spletni strani Kie v Italiji, pa tudi na Kiinih družabnih kanalih. Prvi video, imenovan Inspiration (Navdih), je pomagal ilustrirati genezo projekta z umetniškega vidika, medtem ko se je drugi video, imenovan Creation (Ustvarjanje), osredotočil na izvedbo instalacije. Končni videoposnetek, imenovan Installation (Instalacija), je pokazal
umetniško delo v končni obliki.

EV6 je prvo vozilo iz Azije, ki bo stalno razstavljeno v avtomobilskem muzeju v Torinu
Kiin križanec, ki nadalje poudarja izstopajočo zasnovo in električne zmogljivosti, je tudi prvo azijsko vozilo, ki je stalno razstavljeno v avtomobilskem muzeju MAUTO v Torinu. EV6 je postal del stalne muzejske zbirke znotraj razstavišča, namenjenega motorjem. EV6 je na ogled skupaj z instalacijo “Moving Inspiration”, ustvarjeno ob komercialni predstavitvi vozila.

David Hilbert, direktor trženja pri Kia Europe, je dejal: »To je bilo izjemno leto za model EV6, saj je osvojil številna priznanja, vključno z nagrado Evropski avtomobil leta, ter prejel izjemno pozitivne ocene medijev in strank. Ta osupljiva dizajnerska instalacija dodatno poudarja izstopajočo zasnovo EV6 kot tudi našo oblikovalsko filozofijo ‘Opposites United’. Počaščeni smo, da to postavitev niso dobro ocenile le naše stranke, temveč tudi žirija Red Dot.”

Nagradi Red Dot sta nadaljevanje marčevske skupne zmage modela EV6
Marca je Kia EV6 dosegel skupno zmago na prestižnih oblikovalskih nagradah Red Dot, ko je prejel najvišje priznanje ‘Red Dot: Best of the Best’ za svoj pionirski in v prihodnost usmerjeni dizajn. Povsem električni križanec je bil imenovan tudi za zmagovalca v kategoriji ‘Red Dot: Inovativni izdelki’. Poleg teh nagrad je EV6 osvojil tudi priznanja “Evropski avto leta 2022”, “Nemški avto leta 2022” v kategoriji Premium, “Irski avto leta 2022”, “Avto leta 2022« britanskega magazina What Car? in
»Križanec leta« po mnenju TopGear.com 2021.

PREDHODNA NOVICA

KIA letos znova blestela v tudiji

KIA letos znova blestela v študiji

Skupina Hyundai Motor Group se lahko pohvali, da so vse tri njene znamke — Genesis, Hyundai Motor in Kia — zasedle prva tri mesta v študiji J.D. Power 2022 U.S. Tech Experience Index (TXI) StudySM, ki je prepoznala visoko raven naprednih tehnologij njihovih modelov.

3.9.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kiin trni dele v Evropi 5 2    prodaja pa e naprej naraa

Kiin tržni delež v Evropi 5,2 %, prodaja pa še naprej narašča

Podatki, ki jih je nedavno objavilo Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov (ACEA), kažejo, da se je Kiin evropski tržni delež v prvih osmih mesecih leta 2022 povzpel na impresivnih 5,2 %, kar je 0,6 % porast v primerjavi z enakim obdobjem lani.

23.9.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info