Novice Kia

KIA pokazala prve obrise novega električnega SUV-ja

3.3.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA pokazala prve obrise novega elektrinega SUV ja

Korporacija Kia je razkrila nekaj videoposnetkov svojega težko pričakovanega modela EV9, električnega SUV-ja. Veliki SUV Kia EV9 naj bi v dobi elektrifikacije pospešil preobrazbo podjetja v ponudnika rešitev trajnostne mobilnosti.

Elegantna silhueta, značilne luči ter jasne linije nakazujejo drzen in samozavesten videz električnega SUV-ja
Videoposnetek z EV9, ki si ga lahko ogledate na našem Kia YouTube kanalu, prikazuje silhueto Kiinega najprestižnejšega modela z izstopajočim sprednjim delom in elegantnimi karoserijskimi potezami. Drzno identiteto EV9 zaznamujejo nenavadni svetlobni vzorci, ki jih ustvarjajo sprednje in zadnje luči. Video posnetki predstavljajo tudi predogled edinstvene mešanice elegantnega dizajna ter samozavestne in odločne geometrije Kia EV9.

Ime EV9 izhaja iz Kiinega poimenovanja električnih vozil, ki združuje predpono ‘EV’ (električno vozilo) s številko ‘9’, kar predstavlja segment modela v Kiini ponudbi električnih modelov. Tako kot Kia EV6 je tudi Kia EV9 zgrajen na namenski platformi za električna vozila E-GMP (Electric Global Modular Platform). Kia bo zunanjost in notranjost novega modela v celoti razkrila sredi marca, podrobnejše informacije pa bodo razkrite konec marca, ko bo svetovna premiera Kia EV9.

<div class=”bcmsFckVideo bcmsFckVideoIframe”>
<iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”469″ src=”//www.youtube-nocookie.com/embed/t7SJWK2bDvE?rel=0″ width=”592″></iframe>
</div>

PREDHODNA NOVICA

Kia e tretje leto zapored najbolj zanesljiva mnoina avtomobilska znamka

Kia že tretje leto zapored najbolj zanesljiva množična avtomobilska znamka

Kia je že tretje leto zapored številka ena med množičnimi znamkami v študiji J.D. Power VDS 2023 o zanesljivosti vozil (Vehicle Dependability Study), ki temelji na poročanju lastnikov o težavah s svojimi tri leta starimi vozili.

18.2.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA marca po svetu prodala 11 odstotkov ve vozil kot lani

KIA marca po svetu prodala 11 odstotkov več vozil kot lani

Kia Corporation je marca letos zabeležila 278.275 prodanih vozil, kar je 11 odstotkov več kot marca lani. Brez prodaje namenskih vozil se je prodaja na korejskem trgu medletno povečala za 18 odstotkov, prodaja izven Južne Koreje pa za 9 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

6.4.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info