Novice Kia

Kia Niro PHEV prejel prestižno nagrado

14.4.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kia Niro PHEV prejel prestino nagrado

Kia Niro je za svojo priključno hibridno različico (PHEV, Plug-in Hybrid) prejel nagrado Red Dot Design Award v kategoriji “Oblikovanje izdelka”. Nagrada je dokaz Kiine zavezanosti k oblikovanju inovativnih in visokokakovostnih vozil, ki izpolnjujejo potrebe kupcev in hkrati ostajajo v ospredju najsodobnejšega oblikovanja.

Model izstopa kot utelešenje oblikovalske filozofije ‘Opposites United’ ter zaradi edinstvene uporabe okolju prijaznejših materialov v notranjosti
Priključno hibridnega Nira odlikuje čustvena in hkrati racionalna oblikovna estetika, ki temelji na Kiinem oblikovalskem načelu “Opposites United”. Namenski videz, za katerim se obračajo glave, je bil zasnovan tako, da navdihuje gibanje. Pomembni elementi vključujejo sodobno oblikovane kotne dnevne luči, ki spominjajo na bitje srca (“Heartbeat”), značilen Aero C-stebriček, drzno oblikovane plošče za zaščito podvozja in obloge, ki poudarjajo robustno držo elektrificiranega križanca. V
kombinaciji z najnovejšo evolucijo Kiinega značilnega tigrastega obraza model pooseblja prepoznavno Kiino oblikovanje.

Kia Niro je na voljo tudi s hibridnim in električnim pogonom
Kia Niro ima v svoji ponudbi tri elektrificirane pogonske sklope: električni, hibridni in priključni hibrid. V skladu z izbiro okolju prijazne vožnje so vse tri različice opremljene tudi z okolju prijaznimi materiali v notranjosti, od recikliranih tapet na stropu, barve brez hlapljivih organskih spojin v vratnih oblogah do prevlek sedežev iz veganskega poliuretanskega (PU) usnja, izdelanega iz materiala Tencel iz dreves evkaliptusa. Poleg tega rolo v prtljažniku vsebuje 75 odstotkov
recikliranih vlaken.

“Veseli nas, da smo prejeli to nagrado za Kia Niro Plug-in Hybrid,” je dejal Sjoerd Knipping, podpredsednik Kia Europe, pristojen za marketing in izdelke. “To priznanje je dokaz trdega dela naših oblikovalskih in inženirskih ekip ter zmagovalne narave naše vodilne filozofije ‘Opposites United’. Počaščeni smo, da smo prejeli priznanje Red Dot Design Award za naša prizadevanja, in se veselimo, da bomo še naprej premikali meje avtomobilskega oblikovanja.”

Nagrada Red Dot Design Award je eno najbolj zaželenih priznanj s področja kakovosti oblikovanja. Žirija, sestavljena iz mednarodnih strokovnjakov, vsako leto preverja kakovost oblikovanja in stopnjo inovativnosti prijavljenih del.

Od leta 2009 je to že 28. nagrada Red Dot za Kio
Ta dosežek sledi dolgi vrsti nagrad za oblikovanje, ki jih je osvojila Kia. Zadnji uspeh modela Niro Plug-in Hybrid je že 28. nagrada Red Dot, ki so jo od leta 2009 prejela Kiina vozila. Lani je bil model EV6 okronan z nazivom “Best of the Best” zaradi svojega pionirskega in v prihodnost usmerjenega oblikovanja, leta 2021 pa je nagrado Red Dot za oblikovanje izdelka prejel tudi Kia Sorento. Vozila Kia niso edini izdelki znamke Kia, ki so v zadnjih letih poželi priznanja za oblikovanje. Leta
2022 je nagrado Red Dot Design Award prejel tudi “Moving Inspiration Project”, oblikovalska instalacija, ki poudarja filozofijo blagovne znamke podjetja v Italiji. Te nagrade dokazujejo, da je podjetje še naprej sposobno ustvarjati izjemne izdelke, ki premikajo meje oblikovalske odličnosti.

PREDHODNA NOVICA

KIA marca po svetu prodala 11 odstotkov ve vozil kot lani

KIA marca po svetu prodala 11 odstotkov več vozil kot lani

Kia Corporation je marca letos zabeležila 278.275 prodanih vozil, kar je 11 odstotkov več kot marca lani. Brez prodaje namenskih vozil se je prodaja na korejskem trgu medletno povečala za 18 odstotkov, prodaja izven Južne Koreje pa za 9 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

6.4.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

World Performance Car leta 2023

World Performance Car leta 2023

Kia je na letošnjem natečaju World Car Awards dosegla izjemen rezultat, saj je bil model Kia EV6 GT okronan z nazivom World Performance Car 2023.

20.4.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info