Novice Kia

KIA Niro EV

12.11.2018 · Avtohiša Pan-Jan

KIA Niro EV

Zadnja leta so zaznamovali prihodi številnih električnih avtomobilov. Pa vendar se je v pogovoru o njih večinoma slišalo le: »Električni avtomobili niso primerni za daljše razdalje. Uporabni so le za mestno vožnjo«. Večinoma je bilo to res, saj so realni dosegi pri vožnji preko 100 km/h redko dosegli 200 kilometrov. Kaj pa bi rekli, če bi ta doseg narasel na 400 kilometrov? Kolikokrat letno naredite več kot 400 kilometrov v enem kosu? Redko ali nikoli kajne? Predstavljamo vam električnega Nira, ki je s svojim dosegom uporaben za veliko večino izmed vas.

Da se Niro EV razloči od hibridne različice ima predelano sprednjo masko z zaprto masko motorja in polnilni priključek, novi zadnji odbijač in modre okrasitve. Znotraj je namesto prestavne ročice okrogel, gumb, električna parkirna zavora in preoblikovan izgled ter funkcionalnost voznikovega zaslona, ki vam ves čas sporoča podatke o dosegu, porabi in delovanju pogonskega sklopa.

Prav tako ima veliki 7-palčni zaslon osrednjega infotainment sistema dodane funkcije kot so iskalnik bližnjih polnilnih postaj, pogled na stanje baterije in doseg vozila z navigacijskim sistemom. Navkljub dodani bateriji v dnu avtomobila je prtljažni prostor le za 6 litrov manjši s 629 litri uporabne prostornine.

Glavna novost je nov pogonski sklop s 64 kWh litij-ionsko baterijo priključeno na električni motor z 201 konjskimi močmi in 291 Nm navora s čimer boste dosegli 100 km/h v zgolj 7.8 sekundah. Na voljo bo tudi manjša 39.2 kWh baterija ter elektromotor s 134 konjskimi močmi, kar bo zadoščalo za 240 kilometrov dosega. Voznik lahko tudi spreminja intenzivnost regeneracije energije skozi zaviranje s štirimi stopnjami intenzivnosti. V praksi to pomeni kako močno sam elektromotor zavira vožnjo brez dodajanja »plina«. Opremljen je tudi z možnostjo zelo hitrega polnjenja, ki mu doda 7 kilometrov dosega z vsako minuto polnjena.

Električna vozila so čedalje večji del tako svetovnega kot slovenskega voznega parka, z Nirom pa se bo število električnih vozil le še stopnjevalo. Bravo KIA!

PREDHODNA NOVICA

Novi KIA Ceed

Novi KIA Ceed

Če še niste opazili, je izgubil opuščaj, predvsem zaradi lažjega zapisa, ki po novem ne bo delal preglavic pri sklanjatvah itd … Ravnokar predstavljena KIA Ceed je tako že v naših salonih. Do sedaj jih je bilo prodanih kar 1.28 milijona, s tretjo generacijo pa bo številka rasla še hitreje.

23.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

KIA Ceed Sportswagon

KIA Ceed Sportswagon

Družinski karavani C segmenta, pazite se. Po novem KIA Ceedu je pri nas še daljša, bolj prostorna, družinska različica Ceed Sportswagon, ki napada sam vrh svojega segmenta.

29.11.2018 · Avtohiša Pan-Jan