Novice Kia

KIA - načrti za prihodnost

28.1.2020 · Avtohiša Pan-Jan

KIA   narti za prihodnost

Ni dolgo tega, kar so Evropejci še vedno vihali nosove pred avtomobilskimi znamkami z drugega konca sveta. To pa se je v minulem desetletju spremenilo, saj se je KIA trdno zasidrala na polju najuspešnejših avtomobilskih proizvajalcev. Pri Kii pa kljub temu ne spijo na lovorikah, saj napovedujejo da bodo na trgu skušali pobrati vse, kar se da pobrati.

KIA je prodajno leto na slovenskem trgu po prodajnih številkah zaključila na 7. mestu in je s tem tudi najuspešnejša neevropska znamka na slovenskem trgu. Stremi pa proti samemu vrhu, kjer jo čaka “boj” z evropskimi prvaki.

Veliko stavijo predvsem na širšo družino Ceed, ki se je z XCeedom razširila na že 4 člane. Ceed je že osvojil znano nagrado “Zlati volan#, ki mu je pripadla v kategoriji vrednosti do 35.000 €. Med drugim je pohvalna tudi zmaga XCeeda pri vzporednim testom nemške revije Auto Bild, ki je XCeeda postavila pred Volkswagna T-Roca.

Novosti za leto 2020:

  • e-Soul – januar 2020
  • Ceed SW in XCeed priključna hibrida – april 2020
  • Stinger (nadgradnja 2.0 T-GDI motorja) – maj 2020
  • novi Sorento – julij 2020
  • Niro EV, hibrid in priključni hibrid – avgust 2020
  • prenovljeni Picanto – avgust 2020
  • prenovljeni Rio – avgust 2020
  • prenovljeni Stonic – oktober 2020
  • Sorento hibrid in priključni hibrid – november 2020

 

Prodajni cilji za leto 2020 so visoki, saj napovedi pravijo da se bon a slovenskem trgu prodalo 3200 vozil. Tretjino bo predstavljala družina modelov Ceed, vsak po četrtino pa bosta dodala Stonic in Sportage.

KIA pa za svojo prihodnost ne stavi več zgolj na avtomobile, saj pospešeno razvija tako zračna plovila kot robotsko protetiko. Dolgoročni načrt Kie tako predstavlja postopni prehod iz proizvajalca avtomobilov proti ponudniku mobilnostnih storitev. Avtomobili naj bi predstavljali le še 50 odstotkov portfelja skupine, preostalo polovico pa naj bi tvorila zračna plovila (30 odstotkov) ter robotika (20 odstotkov).

PREDHODNA NOVICA

Kia prva na svetu razvila pametni menjalnik

Kia prva na svetu razvila pametni menjalnik

Avtomobilska naveza Hyundai-Kia je nedavno objavila, da je kot prva na svetu razvila pametni menjalnik (ICT Connected Shift System), ki s pomočjo predvidevanja informacijsko-komunikacijske tehnologije samodejno prestavlja v optimalno prestavo glede na ugotovljene vozne in prometne razmere.

28.1.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 ivele izkunje

Živele izkušnje!

– S kombinacijo močnejšega turbodizla in menjalnika DCT je poskočen in uglajen
– Z dizelskim pogonskim sklopom ni najcenejši, a je popusti še vedno zanimiv

10.2.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info