Novice Kia

Kia na salonu v Pekingu predstavlja novi koncept

23.4.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kia na salonu v Pekingu predstavlja novi koncept

Kia Motors je na pravkar odprtem salonu v Pekingu predstavila novo limuzino K4. Srednje velika limuzina K4, ki je razvita posebej za kitajske stranke, predstavlja preprosto in prepoznavno zunanjost – z nizkim nosom, klinastim profilom in velikim prtljažnikom – ter izjmeno prostornost v kabini, ki je opremljena s številnimi visoktehnološkimi pripomočki za vrhunsko udobje in maksimalno varnost.

4,72 metra dolg K4 obljublja vznemirljivo vožnjo z izjemnimi zmogljivostmi, ki jih ponuja Kiin 1,6-litrski turbo bencinski motor z neposrednim vbrzigom goriva (to bo obenem njegova premiera na kitajskem tržišču) v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT), ki zagotavlja lahkotno, hitro in gladko prestavljanje.

Izjemna kabinska prostornost modela K4 je rezultat skrbnega dela oblikovalcev in njegove nenavadno dolge medosne razdalje za srednje veliko limuzino (2.700 mm). Poleg prostornosti, ki je največja v tem razredu, se novinec lahko pohvali tudi z opremskimi dodatki kot so gumb za zagon motorja, športni merilniki Supervision in Kiin UVO infotainment sistem.

Kar zadeva varnostno opremo je K4 serijsko opremljen s šestimi zračnimi blazinami, stabilnostnim programom ESP in vzvratno kamero. Model bo po ocenah Kiinih inženirjev zavoljo svojega varnostnega ogrodja ter aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov dosegel maksimalnih 5 zvezdic po kitajski različici NCAP preizkusnih trčenj C-NCAP.

Proizvodnja in prodaja K4 na Kitajskem je predvidena v drugi polovici letošnjega leta. Po pričakovanjih bo nova Kiina limuzina v največji meri pritegnila družinsko naravnane stranke med 30. in 40. letom.

PREDHODNA NOVICA

KIA z novim enoprostorcem na salonu v New Yorku

KIA z novim enoprostorcem na salonu v New Yorku

Kia je na avtomobilskem salonu v New Yorku predstavila novega enoprostorca. Novi veliki enoprostorec, ki nosi že znano modelno oznako sedona, bo po mnenju proizvajalca spremenil razred velikih 8-sedežnih enoprostorcev, ker bo uporabnikom ponudil celovite rešitve za prevažanje ljudi in njihove prtljage, obenem bo lahko tudi zvesto služil vsem pustolovcem.

16.4.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA Sportage

KIA Sportage

– Kiina evropska uspešnica je videti ostrejša, mehkejša na otip in se bolje pelje
– Najbolje prodajan SUV v Sloveniji v letu 2013 (segmentni delež kar 21%)
– Zaradi različnih izboljšav bistveno zmanjšani hrup in vibracije

14.5.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info