Novice Kia

KIA na 6. mestu med 32 avtomobilisti v študiji o začetni kakovosti vozil

1.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA na 6  mestu med 32 avtomobilisti v tudiji o zaetni kakovosti vozil

Najnovejša študija svetovno znanega podjetja J.D. Power o začetni kakovosti (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kiina modela Sportage in Cadenza v ZDA ustoličila na vrhu svojega razreda (SUV oz. velike limuzine). Poleg tega se je Kia povzpela za 4 mesta v primerjavi z lanskoletni rezultati IQS razvrstitve in je zdaj na 6. mestu v ZDA med vsemi 32 avtomobilskimi znamkami. Novi Sportage se je uvrstil na 1. mesto v razredu manjših SUV-jev že drugo leto zapored, Cadenza pa se je v svojem
prvem letu obstoja v ZDA zavihtela na najvišje mesto v prestižni kategoriji velikih limuzin.

“Rezultati J.D. Power IQS študije pričajo o Kiini dolgoročni strategiji osredotočenosti na kakovost, krepitev naše znamke in izboljšanje lastnikove izkušnje,” je rezultate komentiral John Crowe, podpredsednik servisnih in poprodajnih operacij pri Kia Motors America (KMA) ter dodal: “Sportage in Cadenza sta prava primera kako zelo je napredovala Kiina modelna paleta na področju oblikovanja, zmogljivosti, prefinjenosti in vrednosti.”

Poleg Kiinih najvišjih uvrstitev v zgodovini in Sportagevega drugega zaporednega naslova je Cadenza dosegla drugi najboljši rezultat v zgodovini Kie. Letno poročilo analizira odzive kar 86.118 strank v ZDA in se nanaša na 239 vozil, ki so razporejeni v 23 razredov. Vozila so ocenjevali glede na vozniške izkušnje, zmogljivosti motorja in menjalnika ter širokega razpona težav povezanih s kakovostjo vozil, ki so jih prijavili njihovi lastniki.

PREDHODNA NOVICA

Elektrini Soul EV pridobil okoljski certifikat T  V Nord

Električni Soul EV pridobil okoljski certifikat TÜV Nord

– Soul EV prejel glavni certifikat za življenjski cikel izdelka (LCA)
– Certifikat ISO 14040 ocenjuje okoljski vpliv Soula EV skozi celotno življenjsko dobo vozila

19.6.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kiin glavni dizajner prejel nagrado za ivljenjsko delo

Kiin glavni dizajner prejel nagrado za življenjsko delo

Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri Kia Motors Corporation in Hyundai Motor Group, je prejel prestižno nagrado za živjenjsko delo na področju oblikovanja, ki jo podeljuje EyesOn Design. Gre za organizatorja enega od ameriških najbolj prestižnih avtomobilskih dogodkov, kjer se vsako leto zbere smetana avtomobilske oblikovalske skupnosti, zbirateljev in širše javnosti.

5.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info