Novice Kia

Kia Motors uradno naznanila začetek poslovanja v tej srednjeameriški državi

12.6.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kia Motors uradno naznanila zaetek poslovanja v tej srednjeameriki dravi

Korporacija Kia Motors je na slovesnosti v Mexico Cityju uradno naznanila začetek poslovanja v tej srednjeameriški državi. Dogodka se je udeležilo kar 250 predstavnikov vlade, gospodarstva in medijev, ki so bili priča novemu vstopu na lokalno avtomobilsko tržišče in v novo obdobje globalne širitve tega južnokorejskega avtomobilskega proizvajalca.

Na dogodku so tudi razkrili končne podrobnosti o vstopu na mehiško tržišče. Deveti največji svetovni avtomobilski proizvajalec bo s 1. julijem preko 21 zastopnikov v desetih največjih mestih začel s poslovanjem v tej 120-milijonski državi. Na začetku bodo prodajali tri modele – limuzino Forte (‘Cerato’ ali ‘K3’ na nekaterih tržiščih), športnega terenca Sportage in velikega športnega terenca Sorento, novembra letos pa se jim bo pridružila še nova limuzina Optima. Iz korporacije so prav tako
potrdili, da bodo vsa vozila, ki jih bodo prodajali v Mehiki, imela Kiino revolucionarno 7-letno garancijo (do 150.000 km).

Mehiška zastopniška mreža se bo širila in bo januarja 2016 štela še dodatnih 26 zastopnikov, leta 2017 pa imela skupno 65 prodajnih točk. Vsa zastopniška mesta bodo imela znamkino vizualno identiteto, bolj znano kot ‘rdeča kocka’.

V otvoritvenem govoru je izvršni podpredsednik in izvršni direktor Kie, g. Thomas Oh, dejal: “Naš agresiven vstop v Mehiko, eno redkih preostalih tržišč, kjer Kia do sedaj še ni bila prisotna, je jasen znak pomembnosti tega tržišča za našo prihodnost. Zato komaj čakamo, da se tukajšnjim strankam predstavimo z našimi atraktivnimi vozili, ki nudijo vrhunsko kakovost, varnost in tehnologijo ter nenadkriljivo garancijo.”

Gradnja Kiine mehiške tovarne v Pesquerii, v pokrajini Nuevo León (blizu Monterreya), je približno 50-odstotno končana. Milijardo dolarjev vredna naložba, katere začetek sega v lanski oktober, naj bi bila dokončana decembra, ko bo tovarna nared za množično proizvodnjo vozil. Tovarna, ki se bo ponašala z letno zmogljivostjo 300.000 vozil, bo janurja začela s petmesečno poskusno proizvodnjo, ki bo odpravila morebitne »otroške bolezni«, preden s tekočega traku zapeljejo prvi primerki za končne
kupce.

Priljubljena limuzina Forte bo prvi model, ki ga bodo proizvajali v tovarni Kia Motors Mexico, kmalu za tem pa mu bodo sledili še ostali modeli Kia. Poleg zagotavljanja vozil za mehiško tržišče bodo vozila iz te tovarne izvažali v številne države v regiji, predvsem v ZDA in Južno Ameriko. Mehika ima namreč podpisane prostotrgovinske sporazume z ZDA, Kanado in s skorajda vsemi južnoameriškimi državami.

Ko bo tovarna začela delati s polno zmogljivostjo, se bodo Kiine letne proizvodne zmogljivosti povečale na 3,37 milijona vozil. V sami tovarni bo delo dobilo približno 3.000 ljudi, ki bodo delali neposredno pri Kia Motors Mexico, poleg tega pa si bo pri Kiinih dobaviteljih od leta 2017 kruh služilo še okrog 7.000 ljudi.

PREDHODNA NOVICA

KIA cee   d e pri milijonu primerkov

KIA cee’d že pri milijonu primerkov

– Od decembra 2006 v Evropi proizvedenih že milijon cee’dov
– Prvi Kiin model z oznako “Made in Europe”
– cee’d prepoznan kot znamenje kakovostne revolucije Kie v Evropi
– Konec leta prihod serije GT Line in novih downsized motorjev

28.5.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Junokorejci se pribliujejo novemu izvoznemu rekordu

Južnokorejci se približujejo novemu izvoznemu rekordu

Iz korporacije KIA Motors so sporočili, da bodo še ta mesec dosegli novi izvozni rekord, ker so do sedaj kupcem po celem svetu dostavili več kot 15 milijonov avtomobilov te južnokorejske avtomobilske znamke, ki je prve, doma narejene štirikolesnike izvozila šele leta 1975.

18.6.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info