Novice Kia

Kia Motors po svetu prejšnji mesec prodala 240.028 vozil

22.5.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kia Motors po svetu prejnji mesec prodala 240 028 vozil

Iz korporacije Kia Motors poročajo, da so aprila 2018 skupno po svetu prodali 240.028 vozil, kar je 9,3% bolje kot v letu 2017. Prodaja v Koreji je prejšnji mesec znašala 50.004 vozil, kar je 14,9-odstotno izboljšanje v primerjavi z aprilom lani.

Na Kiinem domačem trgu sta bili najbolj iskani limuzini – K3, kompaktna limuzina (ponekod jo tržijo pod imenom Forte) in pa luksuzna limuzina K900 (v Evropi ni naprodaj). Novi K3, s sodobnejšo obliko in izboljšanimi pripomočki, je že od februarskega začetka prodaje najpriljubljenejši Kiin model v Koreji. Kia ni dobro prodajale le v Koreji, saj se je prodaja izven Koreje povečala za 7,9% kot v primerljivem obdobju lani. Zlasti dobro gre modelu Rio, ki je v štirih mesecih našel 190.024 novih
kupcev.

Rio najbolj priljubljen, tudi Sportage zelo iskan
Aprila je bil Kiin globalno najbolje prodajan SUV model Sportage (39.475 prodanih primerkov). Na drugem mestu je že omenjena limuzina K3 (33.881 prodanih primerkov), na tretjem pa Rio (31.566 primerkov).

Opombe:
* Prodaja v Koreji temelji na maloprodaji, medtem ko prodaja izven Koreje temelji na veleprodaji (globalna prodaja brez Koreje).
* Mesečni podatki v tem poročilu so neavtorizirani in so preliminarni.

PREDHODNA NOVICA

KIA prvi z dizelskim mehkim hibridnim pogonom

KIA prvič z dizelskim mehkim hibridnim pogonom

Kia Motors bo v drugi polovici letošnjega leta predstavila svoj prvi dizelski mehki hibridni pogon. Novi pogon ‘EcoDynamics+’ zmanjšuje emisije CO2 z uporabo elektro motorja med pospeševanjem, ko uporablja zaganjalnik z dodatno 48-voltno baterijo.

16.5.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kiina kampanja s Petrom Panom predstavlja tehnologije prihodnosti

Kiina kampanja s Petrom Panom predstavlja tehnologije prihodnosti

Kia Motors je pričela z novo globalno oglaševalsko kampanjo, v kateri nastopajo liki iz priljubljene pravljice o Petru Panu. Triminutni film Peter se vrača (Peter Returns) je predelava klasične otroške pravljice in ponuja futuristični prikaz boja med Petrom in Kapitanom Kljuko.

26.5.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info