Novice Kia

KIA marca uspešna tudi v Sloveniji

11.4.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA marca uspena tudi v Sloveniji

Iz korporacije Kia Motors poročajo, da so marca 2017 po svetu skupno prodali 238.222 vozil. Rast je zabeležena tako na domačem korejskem trgu (+21,6 %, 47.621 prodanih vozil) kot tudi na ostalih trgih, kjer so prodali 190.601 vozilo in tako zabeležili 4,1-odstotno rast v primerjavi z lanskim marcem.

Kiin najbolje prodajan model je bil SUV model Sportage, ki je marca našel 41.781 novih kupcev. Model Cerato (ponekod ga tržijo pod imenom Forte ali K3), ki je Kiin predstavnik v razredu C izven Evrope (na stari celini Kiine barve zastopa model cee’d), je bil drugi najbolje prodajan model (25.720 vozil), medtem ko je tretje mesto zasedel veliki SUV Sorento z 18.835 prodanimi primerki. 

Kii marca uspešna tudi v Sloveniji
Kia se je marca dobro odrezala tudi v Sloveniji, saj je bilo prvič registriranih 210 vozil, kar je 17% več kot marca lani (179 vozil). Najbolj priljubljeni modeli na sončni strani Alp so bili: cee’d (88 vozil), Sportage (79) in odhajajoči Rio (22), ki se maja pri nas predstavi v povsem novi podobi.

PREDHODNA NOVICA

Azijska premiera portne kombilimuzine Kia Stinger

Azijska premiera športne kombilimuzine Kia Stinger

Nova Kiina športna kombilimuzina Stinger je na avtomobilskem salonu v Seulu pravkar doživel domačo, azijsko premiero. Stinger, ki so ga poleg že videne rdeče predstavili tudi v novi živo rumeni barvi, je razstavljen poleg koncepta GT iz leta 2011, ki je bil osnova za končni dizajn, prilagojen serijskemu vozilu.

3.4.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Optima Sportswagon  Niro in novi Rio nagrajeni za oblikovanje

Optima Sportswagon, Niro in novi Rio nagrajeni za oblikovanje

Kia je na letošnjem prestižnem oblikovalskem natečaju Red Dot spet zabeležila zmago – in tokrat kar trojno. V svojih kategorijah so zmagali modeli Optima Sportswagon, hibridni križanec Niro in povsem novi Rio. Optima Sportswagon je za svoj izjemen dizajn osvojila najprestižnejši naziv ‘najboljši med najboljšimi’, medtem ko je Niro prejel pohvale za izjemno izdelavo detajlov.

20.4.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info