KIA maja z 9,8-odstotno rastjo prodaje v Evropi

Najnovejši podatki Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) kažejo, da Kiina prodaja v Evropi (sem štejejo države članice EU, EFTA in Veliko Britanijo) še naprej raste na mesečnem in letnem nivoju, kljub padcu evropskega trga.

Kia maja v Evropi prodala 48.665 vozil, kar predstavlja 5,1-odstotni tržni delež
Prejšnji mesec je bilo prvič registriranih 48.665 osebnih vozil Kia, kar je 9,8 % več kot lani v enakem obdobju. To predstavlja 5,1-odstotni tržni delež na zahtevnem evropskem trgu. Ta rezultat prav tako predstavlja 2-odstotno povečanje prvič registriranih vozil Kia v primerjavi z aprilom.

Evropski trg osebnih vozil maja padel za 12,5 %
Skupno je trg evropskih osebnih vozil že drug mesec zapored padel, in sicer za kar 12,5 % v primerjavi z majem lani. Jason Jeong, predsednik Kia Europe, je dejal: “Časi za trg osebnih vozil so zelo zahtevni, vendar te prodajne številke kažejo, kako privlačnost znamke Kia in njenih izjemnih modelov odmeva pri evropskih kupcih. Avtomobilska industrija se sooča z velikanskimi spremembami, a Kia ostaja na čelu na področju trajnostnih vozil in souporabe ponudbe mobilnosti.”

Elektrificirani modeli predstavljajo več kot tretjino Kiine prodaje
Maja so več kot tretjino (35 %) Kiine prodaje predstavljala vozila z elektrificiranimi pogoni. Najbolj prodajana modela Kia sta bili Ceed (Ceed, karavanski Sportswagon, fastback ProCeed; 8.432 vozil) in popolnoma novi Sportage (8.143 vozil). Tretje, četrto in peto mesto pa so zasedli križanci Niro, Stonic in XCeed.

Podobne objave