Novice Kia

KIA maja z 9,8-odstotno rastjo prodaje v Evropi

18.6.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA maja z 9 8 odstotno rastjo prodaje v Evropi

Najnovejši podatki Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) kažejo, da Kiina prodaja v Evropi (sem štejejo države članice EU, EFTA in Veliko Britanijo) še naprej raste na mesečnem in letnem nivoju, kljub padcu evropskega trga.

Kia maja v Evropi prodala 48.665 vozil, kar predstavlja 5,1-odstotni tržni delež
Prejšnji mesec je bilo prvič registriranih 48.665 osebnih vozil Kia, kar je 9,8 % več kot lani v enakem obdobju. To predstavlja 5,1-odstotni tržni delež na zahtevnem evropskem trgu. Ta rezultat prav tako predstavlja 2-odstotno povečanje prvič registriranih vozil Kia v primerjavi z aprilom.

Evropski trg osebnih vozil maja padel za 12,5 %
Skupno je trg evropskih osebnih vozil že drug mesec zapored padel, in sicer za kar 12,5 % v primerjavi z majem lani. Jason Jeong, predsednik Kia Europe, je dejal: “Časi za trg osebnih vozil so zelo zahtevni, vendar te prodajne številke kažejo, kako privlačnost znamke Kia in njenih izjemnih modelov odmeva pri evropskih kupcih. Avtomobilska industrija se sooča z velikanskimi spremembami, a Kia ostaja na čelu na področju trajnostnih vozil in souporabe ponudbe mobilnosti.”

Elektrificirani modeli predstavljajo več kot tretjino Kiine prodaje
Maja so več kot tretjino (35 %) Kiine prodaje predstavljala vozila z elektrificiranimi pogoni. Najbolj prodajana modela Kia sta bili Ceed (Ceed, karavanski Sportswagon, fastback ProCeed; 8.432 vozil) in popolnoma novi Sportage (8.143 vozil). Tretje, četrto in peto mesto pa so zasedli križanci Niro, Stonic in XCeed.

PREDHODNA NOVICA

Pet zvezdic na testih Euro NCAP

Pet zvezdic na testih Euro NCAP

Popolnoma električni križanec Kia EV6 je prejel najvišjo oceno na najnovejših preizkusnih trkih Euro NCAP, neodvisne evropske organizacije za izvajanje preizkusnih trkov. EV6 je osvojil maksimalnih pet zvezdic, kar dodatno dokazuje impresivne varnostne lastnosti vozila.

8.6.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novi Kia Sportage osvojil pet zvezdic na preizkusnih trkih Euro NCAP

Novi Kia Sportage osvojil pet zvezdic na preizkusnih trkih Euro NCAP

Popolnoma novi Kia Sportage je prejel najvišjo oceno pet zvezdic Euro NCAP, vodilnega evropskega neodvisnega programa ocenjevanja varnosti pri trkih. Sportage se je na preizkusnih trkih maksimalno izkazal in dokazal izjemne lastnosti svoje aktivne in pasivne varnosti.

8.7.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info