Novice Kia

KIA je v ZDA od leta 2009 proizvedla več kot 3,8 milijona vozil

25.11.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA je v ZDA od leta 2009 proizvedla ve kot 3 8 milijona vozil

Na nedavni slovesnosti ob začetku gradnje tovarne Hyundai Motor Group Metaplant (HMGMA) so pri družbi Kia sporočili, da se bo proizvodnja električnih vozil Kia predvidoma pričela v prvi polovici leta 2025, v namenskem obratu za proizvodnjo električnih vozil (EV) in baterij v Savannahu (Georgia).

Kia je v ZDA od leta 2009 proizvedla več kot 3,8 milijona vozil
Družba Kia, ki predstavlja najbolj dinamičen del petega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu, je leta 2006 izvedla eno največjih tujih naložb v zgodovini ameriške zvezne države Georgia. Z vzpostavitvijo najsodobnejšega proizvodnega obrata v West Pointu tam sestavljena vozila predstavljajo skoraj 40 odstotkov celotne prodaje Kie v ZDA. V tovarni Kia Georgia sicer sestavljajo SUV modele Telluride, Sorento in Sportage ter limuzino K5, kar 90 odstotkov teh vozil pa konča na ameriškem
trgu, kjer za prodajo skrbi 750 prodajnih zastopnikov.

Nova tovarna bo zaposlovala več kot 8.100 ljudi
Nova tovarna naj bi v naslednjih nekaj letih ustvarila več kot 8.100 delovnih mest, saj želijo pri skupini, ki jo poleg Kie in Hyundai-ja tvori še tretja, sestrska znamka Genesis, vzpostaviti stabilno oskrbovalno verigo za baterije in druge komponente za električna vozila v ZDA.

PREDHODNA NOVICA

KIA znova osvojila prestine nagrade Zlati volan

KIA znova osvojila prestižne nagrade Zlati volan

Popolnoma električni križanec, ki je bil predstavljen nedavno in je prejel številne pohvale kritikov, je bil nagrajen z “Zlatim volanom 2022” v zelo konkurenčni kategoriji kompaktnih SUV-ov.

17.11.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Finalist izbora za Evropski avto leta 2023

Finalist izbora za Evropski avto leta 2023

Kia se je znova uvrstila v finale izbora za Evropski avto leta (COTY), tokrat s povsem novim kompaktnim križancem Kia Niro.

30.11.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info