Novice Kia

Kia je razkrila prve uradne fotografije modela ‘EV6’

10.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kia je razkrila prve uradne fotografije modela    EV6

Kia je razkrila prve uradne fotografije modela ‘EV6’ – svojega prvega izključno baterijskega električnega vozila (BEV), ki je narejeno na Kiini novi EV platformi (električna globalna modularna platforma oz. E-GMP). EV6 je tudi prvi model Kiine nove generacije BEV-jev, ki so ga razvili v skladu z novo oblikovalsko filozofijo in uteleša Kiin prehod v elektrifikacijo.

“EV6 je tako utelešenje namena naše znamke – slogana “Gibanje, ki navdihuje”, kot tudi naše nove oblikovalske filozofije. Oblikovan je, da vsako potovanje navdihuje z zagotavljanjem nagonske in naravne izkušnje, ki izboljšuje vsakdanje življenje naših strank, ter uporabnikom omogoča lastništvo, ki je enostavno, intuitivno in integrirano,” je dejal Karim Habib, višji podpredsednik in vodja Kiinega globalnega oblikovalskega centra. “Naš cilj je oblikovati fizično izkušnjo naše znamke in
ustvarjati drzna, izvirna in inovativna električna vozila.”

Kiino novo poimenovanje prihajajočih izključno električnih modelov
Kot del preoblikovanja znamke bodo odslej Kiina nova izključno baterijska električna vozila poimenovana v skladu z novo strategijo. Novi pristop prinaša enostavnost in doslednost v Kiino poimenovanje EV-jev po celem svetu. Vsa Kiina nova baterijska električna vozila bodo imela predpono ‘EV’, ki bo uporabnikom pomagala razumeti, kateri modeli so popolnoma električni. Temu bo sledila številka, ki ustreza položaju vozila v modelni ponudbi. Model EV6, ki je oblikovan in izdelan v skladu s Kiinim
novim sloganom “Gibanje, ki navdihuje” (angl. Movement that inspires), bo svetovni javnosti predstavljen v prvem četrtletju 2021.

PREDHODNA NOVICA

Kia januarja v Evropi skupno prodala 33 971 vozil

Kia januarja v Evropi skupno prodala 33.971 vozil

Kia je januarja dosegla svoj zgodovinsko največji tržni delež na evropskem avtomobilskem trgu. Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) se je Kiin evropski tržni delež januarja letos povzpel na 4 %, medtem ko je v letu 2020 znašal 3,5 %.

6.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kia predstavlja novo oblikovalsko filozofijo

Kia predstavlja novo oblikovalsko filozofijo

Kia Corporation je včeraj pokazala prve fotografije zunanjosti modela EV6, prvega izključno baterijskega električnega vozila (BEV), še ta mesec pa bo tudi njegova svetovna premiera.

16.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info