Novice Kia

KIA je na natečaju prejela dve zelo pomembni priznanji

10.5.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA je na nateaju prejela dve zelo pomembni priznanji

Kia je na natečaju iF Design Award 2023 prejela dve zelo pomembni priznanji. Uspeh znamke v prestižnih kategorijah iF Design “Company Branding” (Znamčenje podjetja) in “Shop/Showroom Store Identity” (Trgovina/identiteta salona) dokazuje moč in učinkovitost Kiinega ustvarjalnega pristopa k vključevanju strank ter njeno konkurenčnost na področju globalnega oblikovanja od ponovnega zagona znamke leta 2021.

Okrepljeno sodelovanje s strankami odraža Kiin etos “Gibanje, ki navdihuje” in dodatno pospešuje hiter prehod znamke v ponudnika rešitev trajnostne mobilnosti Kiin etos “Movement that inspires” (Gibanje, ki navdihuje) in filozofija oblikovanja “Opposites United” sta v središču vseh elementov globalne korporativne identitete znamke in strategij identitete razstavnih prostorov. V kombinaciji z modeli, kot je nedavno razkriti popolnoma električni prestižni SUV EV9, imata ključno vlogo pri
pospeševanju hitrega prehoda znamke Kia od proizvajalca avtomobilov k ponudniku rešitev trajnostne mobilnosti.

Etos “Gibanje, ki navdihuje” predstavlja Kiino odločenost ustvariti prostor, v katerem bodo kupci lahko našli vrednost v vsakem trenutku, dobili navdih in imeli več časa za uresničitev svojih idej. Kiina filozofija oblikovanja “Opposites United” se zgleduje po nasprotjih, ki jih najdemo v naravi in človeštvu, pri čemer se značaj enega elementa uporabi za poudarjanje značaja drugega.

Nagrade so Kiina stalnica
Najnovejše nagrade iF Design Awards 2023 za Kio pomenijo nadaljevanje izjemnega niza zmag in dodatno potrjujejo Kiino globalno konkurenčnost na področju oblikovanja. Med priznanji sta tudi nagrada za Kia Niro Plug-in Hybrid na natečaju Red Dot Design Award in nagrada “svetovni športni avto leta” (“World Performance Car 2023”) za model Kia EV6 GT, ki je sledila nazivu “Evropski avto leta 2022” (“European Car of the Year”) za EV6.

iF je ena najbolj prestižnih globalnih oblikovalskih nagrad
Letos je na natečaj za nagrado iF Design Awards prispelo 10.544 del iz 56 držav, ki so predstavili vrsto izjemnih dosežkov na področju oblikovanja. 133 strokovnjakov s področja oblikovanja iz 20 držav je ocenjevalo 3.572 projektov, ki so se uvrstili v ožji izbor. Nagrada za oblikovanje iF nagrajuje zmagovalce v devetih disciplinah: oblikovanje izdelkov, komunikacija, embalaža, storitve, arhitektura, notranja arhitektura, uporabniška izkušnja (UX), uporabniški vmesnik (UI) in profesionalni
koncepti, podeljuje pa se v 81 kategorijah. Vsa nagrajena dela so predstavljena na spletni strani http://www.ifdesign.com in objavljena v aplikaciji iF Design App.

iF Design Award je leta 1954 ustanovilo podjetje iF International Forum Design GmbH v Hannovru, ki velja za eno vodilnih neodvisnih oblikovalskih institucij na svetu. Podelitev nagrad ꟷ iF Design Award Night 2023 ꟷ bo 15. maja v Friedrichstadt-Palastu v Berlinu.

PREDHODNA NOVICA

KIA z rekordno prodajo v prvem etrtletju v Evropi

KIA z rekordno prodajo v prvem četrtletju v Evropi

Po novih podatkih Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je Kia v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležila najboljši rezultat v zgodovini znamke – v prvem četrtletju je bilo prvič registriranih 148.571 vozil.

24.4.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Tovarna za elektrina namenska vozila  PBV  z letno zmogljivostjo 150 000 vozil

Tovarna za električna namenska vozila (PBV) z letno zmogljivostjo 150.000 vozil

Kia je pred kratkim v svoji tovarni Hwaseong v korejski provinci Gyeonggi slovesno položila temeljni kamen za svojo novo tovarno, ki bo proizvajala namenska baterijska vozila (PBV, ang. purpose built vehicle).

18.5.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info