Kia januarja v Evropi skupno prodala 33.971 vozil

Kia je januarja dosegla svoj zgodovinsko največji tržni delež na evropskem avtomobilskem trgu. Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) se je Kiin evropski tržni delež januarja letos povzpel na 4 %, medtem ko je v letu 2020 znašal 3,5 %.

Kia januarja v Evropi skupno prodala 33.971 vozil
Kiina prodaja v Evropi (Kia sem šteje članice EU, EFTA in Veliko Britanijo) je sicer januarja po podatkih ACEA padla za 10,4 % na skupno 33.971 vozil, kar je pričakovana posledica pandemije koronavirusa.

Rast tržnega deleža prihaja ob padcu celotnega evropskega trga
Kia se je v primerjavi s celotnim evropskim avtomobilskim trgom odrezala bolje – ta se je v primerjavi z enakim obdobjem lani skrčil za 25,7 %. Kiin tržni delež se je povzpel na 4 %, kar predstavlja zgodovinski rekord.

Predsednik Kia Europe, Jason Jeong, je dejal: “Trg novih vozil je še naprej zelo zahteven, tako za Kio kot tudi za celotno panogo. Naše prodajne ekipe in zastopniki po vsej Evropi so trdo garali, da smo lahko učinkovito poslovali in našim kupcem izdobavljali nova vozila. Doseženi zgodovinsko rekordni tržni delež je dokaz izjemne predanosti vseh pri Kii.”

Podobne objave