Novice Kia

John Buckingham je postal vodja oblikovanja zunanjosti novih modelov

15.6.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

John Buckingham je postal vodja oblikovanja zunanjosti novih modelov

Kia je pred kratkim naznanila imenovanje Johna Buckinghama za vodjo oblikovanja zunanjosti novih modelov Kie. Buckinghamovo imenovanje je nadaljevanje krepitev Kiinega oblikovanja na področju prihodnje mobilnosti. Kia še naprej krepi svoje oblikovalske zmogljivosti, saj želi igrati vodilno vlogo na področju prihodnje mobilnosti in nadgraditi svojo ponudbo električnih vozil. V začetku leta je bil podpredsednik Teck Koun Kim imenovan na mesto vodje oddelka za zunanjost novih modelov,
zdaj pa bo John Buckingham prevzel vlogo vodje oddelka za oblikovanje zunanjosti teh novih modelov, da bi podprl drzne oblikovalske ambicije znamke.

Podpredsednik Kim nadzira oblikovanje zunanjosti, notranjosti in CMF (Color, Materials, Finish) za celotno linijo vozil Kia. John Buckingham bo v svoji novi vlogi nadzoroval Kiino zunanje oblikovanje in bo desna roka podpredsednika Kima. Kiina oblikovalska filozofija “Opposites United” za njeno vodilno vlogo na področju prihodnje mobilnosti, ter uvaja napreden pristop k obliki in funkciji. Kia želi imeti vodilno vlogo pri oblikovanju prihodnosti mobilnosti s svojo filozofijo
oblikovanja “Opposites United” (Združena nasprotja). Za dosego tega cilja je Karim Habib, izvršni podpredsednik Kie in vodja Kiinega globalnega oblikovalskega centra, uvedel inovativno in proaktivno organizacijsko kulturo, s katero je oblikovalcem znamke dal moč.

“Ker Kia nadaljuje svojo preobrazbo v smeri trajnostne mobilnosti in postaja vrhunska znamka, sem zelo vesel, da lahko v našem globalnem oblikovalskem centru pozdravim Johna Buckinghama. Njegova neverjetna nadarjenost in ustvarjalnost bosta okrepila našo ekipo,” je dejal Karim Habib, podpredsednik za Evropo in vodja Kiinega globalnega oblikovalskega centra. “Fantastična prednost za nas je tudi to, da imamo Tecka Koun Kima, ki bo vodil vse naše proizvodne projekte. S svojimi izjemnimi
sposobnostmi in dragocenimi izkušnjami lahko našo oblikovalsko organizacijo v Namyangu še bolj razvije v znamko, kakršna želimo biti.”

“Kia uspešno deluje na trgu električnih vozil s svojima konkurenčnima modeloma EV6 in EV9, ki se ponašata z inovativnim dizajnom,” je dejal Teck Koun Kim, podpredsednik in vodja Kia Next Design Group. “Kia si pospešeno prizadeva za inovacije in odzivanje na hitro spreminjajoče se tržno okolje, na primer z zaposlovanjem talentov s področja zunanjega oblikovanja. Pričakujemo, da bo John Buckingham, ki ima različne izkušnje pri premijskih znamkah in zagonskih podjetjih, prispeval k inovativnemu
oblikovalskemu delu, ki ga opravljamo v našem oblikovalskem centru.”

Buckingham bo vodil prihodnjo usmeritev in postopke oblikovanja zunanjosti vozil Kia ter prispeval h Kiinim ambicijam, da postavi najvišje standarde oblikovanja v svetovni avtomobilski industriji. Buckingham bo na podlagi svojih bogatih izkušenj pri oblikovanju električnih vozil pomembno prispeval k oblikovanju zunanjosti Kiinih vozil naslednje generacije, vključno z vsemi električnimi modeli.

“Z velikim navdušenjem se pridružujem Kiini oblikovalski ekipi. Veselim se sodelovanja z izjemno nadarjeno ekipo, ki bo pomagala dodatno opredeliti filozofijo progresivnega oblikovanja znamke Opposites United in ta pristop uporabiti pri zunanjosti naslednje generacije vozil Kia. Skupaj bomo nadgrajevali impresivne obstoječe modele in si prizadevali za naslednjo generacijo oblikovalskega izraza,” je povedal John Buckingham.

Buckingham ima več kot 18 let izkušenj pri oblikovanju luksuznih in električnih vozil
Buckingham je zelo cenjen oblikovalec v svetovni avtomobilski industriji. Preden se je pridružil znamki Kia, je opravljal vodilne funkcije na področju oblikovanja pri več luksuznih avtomobilskih znamkah, vključno z Bentley Motors, BMW in Faraday Future. Pri Faraday Future je bil odgovoren za končni razvoj in tržno lansiranje modela FF91, najpomembnejšega električnega vozila te znamke, ter vodenje oblikovanja njenih prihodnjih modelov.

Teck Koun Kim, podpredsednik, vodja Kia Next Design Group
2023 ~ : Kia, podpredsednik, vodja Kia Next Design Group
2020 ~ 2023 : Kia, podpredsednik, vodja Kia Next Design Exterior Group
2018 ~ 2020 : Kia, vodja ekipe Kia Exterior Design Team
2013 ~ 2018 : Mercedes-Benz, Nemčija, glavni oblikovalec Exterior Design Team
2011 ~ 2013 : Mercedes-Benz, Nemčija, Senior Designer at Advanced Design Team
2007 ~ 2011 : Mercedes-Benz, Japonska, oblikovalec Advanced Design Center Yokohama
2005 ~ 2007 : Daihatsu Motors, Japonska, oblikovalec zunanjosti
2004 : diploma iz industrijskega dizajna na univerzi Hong-Ik

John Buckingham, vodja Kia Next Design Exterior Group
2023 ~ : Kia Corporation, vodja Kia Next Design Exterior Group
2022 ~ 2023 : Faraday Future, Senior Automotive Manager
2018 ~ 2021 : Bentley Motors, Exterior Design Manager Advanced and Bespoke
2012 ~ 2018 : BMW Designworks USA, Creative Director
2005 ~ 2011 : BMW Group Design, oblikovalec zunanjosti
2005 : diploma iz avtomobilskega oblikovanja na univerzi Coventry

PREDHODNA NOVICA

Najbolje prodajani modeli znamke KIA so SUV vozila

Najbolje prodajani modeli znamke KIA so SUV vozila

Brez upoštevanja prodaje namenskih vozil se je prodaja izven Južne Koreje v primerjavi z majem lani povečala za 15,2 odstotka na 217.772 vozil. Na korejskem trgu je Kia zabeležila prodajo 50.275 primerkov, kar je 10,3 odstotka več kot leto prej.

8.6.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA pospeuje elektrini prehod

KIA pospešuje električni prehod

Kia je posodobila svojo srednjeročno in dolgoročno poslovno strategijo s poudarkom na elektrifikaciji. Kiin posodobljeni letni prodajni cilj za leto 2030 je 4,3 milijona vozil, od tega bo 2,38 milijona vozil elektrificiranih.

30.6.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info