Novice Kia

Inovativno polnjenje električnih vozil, ki mu sledi samodejno parkiranje

17.1.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Inovativno polnjenje elektrinih vozil  ki mu sledi samodejno parkiranje

Kia Motors Corporation in Hyundai Motor Company sta v svojem videu predstavila brezžično polnjenje električnega vozila in popolnoma samodejno parkiranje (AVPS – Automated Valet Parking System) za bližnjo prihodnost, ko bo električnih vozil precej več kot jih je danes. Sistem bo voznikom olajšal polnjenje in parkiranje električnih vozil. Vozilo z napolnjeno baterijo se bo prestavilo s polnilnega mesta in tako polnjenje omogočilo še drugim električnim vozilom.

Po ukazu za polnjenje vozila preko pametnega telefona se bo vozilo samodejno zapeljalo do prostega polnilnega mesta. Ko bo baterija vozila popolnoma napolnjena, se bo vozilo premaknilo na prazno parkirno mesto s pomočjo uporabe sistema AVPS, ki bo na tem polnilnem mestu omogočil polnjenje drugim vozilom. Ko bo voznik poklical svoje vozilo, se bo to samodejno vrnilo na lokacijo voznika.

Celoten proces zahteva nenehno komunikacijo med električnim vozilom, parkiriščem, polnilnim sistemom in voznikom. Parkirišče pošlje lokacije praznih parkirnih mest in polnilnih mest, obenem pa polnilni sistem posodablja stanje napolnjenosti vozila v realnem času. Kia in Hyundai komercialno rabo te tehnologije načrtujeta za čas ob prihodu 4. stopnje avtonomnih vozil leta 2025. Nameravata pričeti tudi s prodajo avtonomnih vozil v različnih pametnih mestih od leta 2021, pri tem pa je njun cilj,
da popolnoma avtonomna vozila na trg pripeljeta leta 2030.

<div class=”bcmsFckVideo bcmsFckVideoIframe is-youtube”>
<iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”469″ src=”//www.youtube-nocookie.com/embed/V8xL4gZohuA?rel=0″ width=”592″></iframe>
</div>

PREDHODNA NOVICA

KIA na sejmu CES 2019 predstavlja post avtonomno vonjo

KIA na sejmu CES 2019 predstavlja post-avtonomno vožnjo

Kia Motors kot del skupine Hyundai Motor Group na sejmu zabavne elektronike CES 2019 v Las Vegasu predstavlja nekaj novih tehnologij, razvitih za post-avtonomno vožnjo.

12.1.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

V Sloveniji Kiina rast prodaje kar 20 odstotna

V Sloveniji Kiina rast prodaje kar 20-odstotna

Kia Motors je po podatkih združenja evropskih avtomobilskih proizvajalcev ACEA v letu 2018 s 494.304 prodanimi vozili zabeležila rekordno prodajo v Evropi. Prodaja, ki vljučuje države EU in EFTA, raste že deseto leto zapored.

26.1.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info