Novice Kia

Impresivna prodaja Sportaga, Sorenta, Soula in Ria

21.5.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Impresivna prodaja Sportaga  Sorenta  Soula in Ria

Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je Kia Motors Europe dosegla najboljši april v svoji zgodovini in 7,4-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Kia je prejšnji mesec prodala 33.602 vozili, kar je najboljši april v Evropi v zgodovini tega korejskega velikana. To je obenem pomenilo tudi znamkino najboljše prvo četrtletje v zgodovini, saj so prodali 96.062 vozil (+7,4 % v primerjavi s 1. četrtletjem 2014).

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, je ob objavi podatkov povedal: “Kia se v Evropi še naprej krepi in smo zabeležili najboljši začetek leta v naši zgodovini. Veseli nas, da so naši nedavno predstavljeni modeli izpolnili naša prodajna pričakovanja, še posebej Sorento, ki je prodajna uspešnica po vsej celini. Sporočilo je jasno – stranke vse bolj cenijo Kiino visoko kakovost in dizajn naših modelov.”

Impresivna prodaja Sportaga, Sorenta, Soula in Ria
Čeprav bo Sportage v sedanji obliki kmalu upihnil že peto svečko, še naprej narašča njegova priljubljenost med evropskimi vozniki. Tako so jih prejšnji mesec po vsej Evropi prodali 9.059 (+11,8 % kot aprila lani). 5.699 prodanih Riov v aprilu je pomenilo kar 19-odstotno izboljšanje.

Kiini rekordni rasti je pripomogla tudi odlična prodaja novega Sorenta (2.902 vozili) in Soula, ki sta nedavno začela svojo prodajno pot po Evropi. V prvih štirih mesecih je 3.880 Evropejcev kupilo Soula, od tega je bilo 786 primerkov povsem električnega modela. Tako električni Soul EV, ki je Kiino prvo serijsko električno vozilo, predstavlja že kar petino vseh prodanih Soulov. Vsi modeli Kia v Evropi prihajajo z najdaljšim evropskim jamstvom – edinstveno tovarniško 7-letno garancijo (do
150.000 prevoženih kilometrov – prva 3 leta neomejeno število prevoženih kilometrov), ki velja za celotno vozilo.

PREDHODNA NOVICA

Uspeno sodelovanje s tenikim superzvednikom

Uspešno sodelovanje s teniškim superzvednikom

Iz Kie sporočajo, da so svoje uspešno sodelovanje s teniškim superzvednikom Rafaelom Nadalom podaljšali še za 5 let. Priljubljeni Rafa, nekdanja št. 1 svetovnega tenisa in osvajalec 14 grand slam turnirjev, je sicer Kiin globalni ambasador od leta 2006 in je eden izmed najbolj priljubljenih športnikov na svetu.

15.5.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA cee   d e pri milijonu primerkov

KIA cee’d že pri milijonu primerkov

– Od decembra 2006 v Evropi proizvedenih že milijon cee’dov
– Prvi Kiin model z oznako “Made in Europe”
– cee’d prepoznan kot znamenje kakovostne revolucije Kie v Evropi
– Konec leta prihod serije GT Line in novih downsized motorjev

28.5.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info