‘iF design’ nagrade za Stingerja, Stonica in Picanta

Kia Motors je nedavno osvojila tri prestižne nagrade ‘iF design’ za leto 2018, s čimer je še okrepila svoj sloves znamke z izrazito kakovostnim oblikovanjem. Nova kombilimuzina Kia Stinger, kompaktni križanec Stonic in mestni malček Picanto so prejeli priznanja v kategoriji ‘oblikovanje izdelka’.

Doslej že 15 nagrad
To je že drugo leto zapored, ko je Kia prejela tri nagrade ‘iF design’, in kar deveto zaporedno leto z vsaj eno nagrado. Najnovejši hat-trick pomeni, da ima Kia v vitrini skupno že 15 nagrad ‘iF design’.

Novi Stinger, oblikovan v Kiinem oblikovalskem središču v Frankfurtu, klasično gran turismo oblikovanje združuje s prostorno notranjostjo, ki zagotavlja izjemno varnost. Model, ki je svoj navdih našel pri grand tourerjih iz 1970-ih let, prihaja z elegantnimi fastback proporci in mišičasto obliko, ki spominja na steklenico coca-cole, ter boki, ki poudarjajo njegov zadnji pogon.

Kiin prvi kompaktni križanec Stonic, prav tako oblikovan v Frankfurtu, prinaša atraktivno in drzno oblikovano zunanjost, združeno z višjim položajem sedenja in praktičnim SUV formatom. Gre za model Kie, ki se lahko pohvali z največ možnostmi prilagajanja posamezniku, kupcem pa med drugim na izbiro ponuja kar nekaj dvobarvnih kombinacij karoserije in notranjosti.

Tretja generacija Picanta – Kiinega najmanjšega modela – v razred A vnaša mladosten in energičen značaj. Kupci cenijo njegovo izstopajoče oblikovanje in visoko kakovost končne izdelave, z veliko možnostmi prilagajanja posamezniku. Kljub svojim skromnim dimenzijam se Picanto – zahvaljujoč inteligentnemu oblikovanju – lahko pohvali, da je eden najbolj prostornih avtomobilov v svojem razredu.
   
V konkurenci 6.400 prijavljenih del iz 54 držav
Od svoje ustanovitve leta 1953 so nagrade ‘iF design’ postopoma postale ene izmed najpomembnejših svetovnih nagrad za odličnost v oblikovanju. Nagrade so se prvotno imenovale ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (dobro industrijsko oblikovanje) in so nagrajevale izdelke, predstavljene na sejmu v Hannovru, zdaj pa so prerasle v eno največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu. Za letošnje nagrade so se potegovala podjetja iz 54 držav, s skupno 6.402 izdelki, ki jih je ocenjevala 63-članska
mednarodna žirija neodvisnih strokovnjakov s področja oblikovanja.

Nagrade ‘iF design’ so podeljene v sedmih kategorijah: izdelek, pakiranje, komunikacija, oblikovanje storitve/uporabniška izkušnja, arhitektura, notranje oblikovanje in profesionalni koncept. Kiini novi modeli so bili nagrajeni v kategoriji oblikovanja izdelkov.

Podobne objave