Novice Kia

‘iF design’ nagrade za Stingerja, Stonica in Picanta

28.2.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

   iF design    nagrade za Stingerja  Stonica in Picanta

Kia Motors je nedavno osvojila tri prestižne nagrade ‘iF design’ za leto 2018, s čimer je še okrepila svoj sloves znamke z izrazito kakovostnim oblikovanjem. Nova kombilimuzina Kia Stinger, kompaktni križanec Stonic in mestni malček Picanto so prejeli priznanja v kategoriji ‘oblikovanje izdelka’.

Doslej že 15 nagrad
To je že drugo leto zapored, ko je Kia prejela tri nagrade ‘iF design’, in kar deveto zaporedno leto z vsaj eno nagrado. Najnovejši hat-trick pomeni, da ima Kia v vitrini skupno že 15 nagrad ‘iF design’.

Novi Stinger, oblikovan v Kiinem oblikovalskem središču v Frankfurtu, klasično gran turismo oblikovanje združuje s prostorno notranjostjo, ki zagotavlja izjemno varnost. Model, ki je svoj navdih našel pri grand tourerjih iz 1970-ih let, prihaja z elegantnimi fastback proporci in mišičasto obliko, ki spominja na steklenico coca-cole, ter boki, ki poudarjajo njegov zadnji pogon.

Kiin prvi kompaktni križanec Stonic, prav tako oblikovan v Frankfurtu, prinaša atraktivno in drzno oblikovano zunanjost, združeno z višjim položajem sedenja in praktičnim SUV formatom. Gre za model Kie, ki se lahko pohvali z največ možnostmi prilagajanja posamezniku, kupcem pa med drugim na izbiro ponuja kar nekaj dvobarvnih kombinacij karoserije in notranjosti.

Tretja generacija Picanta – Kiinega najmanjšega modela – v razred A vnaša mladosten in energičen značaj. Kupci cenijo njegovo izstopajoče oblikovanje in visoko kakovost končne izdelave, z veliko možnostmi prilagajanja posamezniku. Kljub svojim skromnim dimenzijam se Picanto – zahvaljujoč inteligentnemu oblikovanju – lahko pohvali, da je eden najbolj prostornih avtomobilov v svojem razredu.
   
V konkurenci 6.400 prijavljenih del iz 54 držav
Od svoje ustanovitve leta 1953 so nagrade ‘iF design’ postopoma postale ene izmed najpomembnejših svetovnih nagrad za odličnost v oblikovanju. Nagrade so se prvotno imenovale ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (dobro industrijsko oblikovanje) in so nagrajevale izdelke, predstavljene na sejmu v Hannovru, zdaj pa so prerasle v eno največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu. Za letošnje nagrade so se potegovala podjetja iz 54 držav, s skupno 6.402 izdelki, ki jih je ocenjevala 63-članska
mednarodna žirija neodvisnih strokovnjakov s področja oblikovanja.

Nagrade ‘iF design’ so podeljene v sedmih kategorijah: izdelek, pakiranje, komunikacija, oblikovanje storitve/uporabniška izkušnja, arhitektura, notranje oblikovanje in profesionalni koncept. Kiini novi modeli so bili nagrajeni v kategoriji oblikovanja izdelkov.

PREDHODNA NOVICA

Cee   d je postal Ceed

Cee’d je postal Ceed

Kia Motors je razkrila novega Ceeda, ki bo javnosti prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi. Novi Ceed – oblikovan, razvit in narejen v Evropi – v svoji 3. generaciji krepi Kiino prisotnost v evropskem razredu C z inovativnimi tehnologijami, zrelo in športno novo obliko, ter bolj odzivno vožnjo.

16.2.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA Sportage

KIA Sportage

Nadaljevanje avtomobila, ki je Evropejcem pokazal, da je KIA resna avtomobilska znamka. Tako se ni za čuditi, da se KIA ni preveč igrala z receptom njenega predhodnika. Največja sprememba je jezna oblika rešetke hladilnika, drugače pa je še vedno čeden, prostoren in dobro opremljen družinski križanec, s katerim sedaj pridejo boljši motorji in cela zbirka varnostnih sistemov.
Kot prejšnja verzija, je tudi novi Sportage prijeten za vožnjo, saj je občutek da je pod vami dosti manj avtomobila, kot ga dejansko je.

28.2.2018 · Avtohiša Pan-Jan