Novice Kia

Finalist izbora za Evropski avto leta 2024

1.12.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Finalist izbora za Evropski avto leta 2024

Kia EV9 se je uvrstil v finalni krog izbora za Evropski avto leta 2024 (COTY). Popolnoma električni SUV je bil najprej uvrščen na seznam 28 novih modelov, ki so bili predstavljeni letos, zdaj pa ga je 59-članska žirija iz 22 držav izbrala med sedem najboljših. Skupni zmagovalec bo razglašen 26. februarja, na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Tako kot večkrat nagrajeni električni križanec Kia EV6 tudi popolnoma električni Kia EV9 temelji na namenski platformi za električna vozila E-GMP. EV9 je eno prvih sedemsedežnih električnih vozil na trgu in ponuja prostorno notranjost z udobjem kot v razkošni dnevni sobi. Kar zadeva doseg, je EV9 odličen sopotnik za družinska potovanja, saj lahko z enim polnjenjem baterije prevozi do 563 km. Zahvaljujoč 800-voltni tehnologiji zelo hitrega polnjenja se baterija z zmogljivostjo 99,8-kWh v 15
minutah napolni za 249 km dosega, kar zagotavlja izjemno učinkovitost v svojem razredu.

Jason Jeong, predsednik družbe Kia Europe, je dejal: “Ponosni smo, da smo se z modelom Kia EV9 že tretjič zapored uvrstili v ožji izbor za avto leta v Evropi. Kia EV9 gre po stopinjah nagrajenega modela EV6, avtomobila leta 2022, in dokazuje uspešnost našega prizadevanja, da se uveljavimo kot vodilna znamka električnih vozil na evropskem trgu.”

PREDHODNA NOVICA

KIA si je zagotovila najvija priznanja

KIA si je zagotovila najvišja priznanja

Novi Kiin paradni konj EV9 z zmago v kategoriji “Družinski avtomobili” na podelitvi nagrad Zlati volan 2023 nadaljuje svoje uspešne nastope na strokovnih tekmovanjih. Popolnoma električni sedemsedežni SUV je bil v začetku septembra imenovan tudi za ‘Nemški luksuzni avtomobil leta 2024’.

22.11.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 Druinski avto leta  po izboru TopGear com

'Družinski avto leta' po izboru TopGear.com

Kia EV9 je na podelitvi nagrad TopGear.com za leto 2023 prejel naziv “družinski avtomobil leta”. Popolnoma električni EV9 – Kiin novi premijski SUV – je ocenjevalce revije Top Gear navdušil s kombinacijo družini prijaznega prostora, dolgega dosega, tehnologij v vozilu ter najsodobnejših oblikovnih in trajnostnih lastnosti.

7.12.2023 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info