Novice Kia

Finalist izbora za Evropski avto leta 2023

30.11.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Finalist izbora za Evropski avto leta 2023

Kia se je znova uvrstila v finale izbora za Evropski avto leta (COTY), tokrat s povsem novim križancem Kia Niro. Strokovna komisija 58 žirantov iz 22 držav je natančno ocenila 27 modelov in izbor zožila na le sedem novincev. Zmagovalec bo razglašen na slovesnosti, ki bo 13. januarja na avtomobilskem salonu v Bruslju.

Popolnoma novi model je bil po vzoru izjemno uspešne prve generacije Nira – modela, ki je začetnik Kiine elektrificirane okolju prijazne modelne palete v Evropi – celovito nadgrajen, da prevzame vodilno vlogo v razredu srednje velikih križancev (C- CUV). Kia se je osredotočila na zagotavljanje tega, da povsem novi Niro izpolni ključne zahteve današnjih okoljsko ozaveščenih potrošnikov. Vozilo je na voljo s tremi elektrificiranimi pogonskimi sklopi – hibridnim, priključnim hibridnim (PHEV) in
popolnoma električnim – za pomoč več ljudem pri prehodu na elektrificirano mobilnost na način, ki ustreza njihovim potrebam. Različica Niro EV zagotavlja 463 km povsem električnega dosega, medtem ko model PHEV zagotavlja 65 km električnega dosega, kar je več kot dovolj za večino vsakdanjih prevozov. Nirova prostorna in funkcionalna notranjost je opremljena s trajnostnimi materiali ter izkorišča Kiino najnovejšo infotainment opremo in funkcije povezljivosti.

EV6 je Kii leta 2022 prinesel prvi naslov ‘Evropski avto leta’
Jason Jeong, predsednik Kia Europe, je komentiral: “Kia je počaščena, da so se sodniki odločili dodati Niro v ožji izbor za leto 2023. Niro, ki je pravkar osvojil nagrado Zlati volan v Nemčiji, ponovno izstopa iz množice in prepričani smo, da bo njegova priljubljenost po Evropi še rasla. Neverjeten dosežek bi bil, če bi Niro šel po stopinjah EV6 in osvojil naslov Evropski avto leta 2023.”

Leto 2023 je peto leto, ko se je Kia uvrstila v ožji izbor v Evropi
V preteklosti se je Ceed dvakrat uvrstil v finale, s prvo in tretjo generacijo, poleg tega pa sta bila po enkrat v ožjem izboru modela Stinger in EV6.

Niro utrjuje Kiin položaj med vodilnimi znamkami električnih vozil in njen prehod v ponudnika trajnostne mobilnosti
Niro izpolnjuje ključno vlogo v Kiini strategiji ‘Plan S’, ki predstavlja trajnostne cilje znamke, med katerimi je eden ta, da bodo do leta 2035 v njeni modelni paleti v Evropi samo popolnoma električni osebni avtomobili. Povsem novi Niro in EV6 sta ključna modela pri pospeševanju uvajanja elektrificiranih modelov in uveljavitvi Kie kot vodilne v novi dobi trajnostne mobilnosti.

PREDHODNA NOVICA

KIA je v ZDA od leta 2009 proizvedla ve kot 3 8 milijona vozil

KIA je v ZDA od leta 2009 proizvedla več kot 3,8 milijona vozil

Na nedavni slovesnosti ob začetku gradnje tovarne Hyundai Motor Group Metaplant (HMGMA) so pri družbi Kia sporočili, da se bo proizvodnja električnih vozil Kia predvidoma pričela v prvi polovici leta 2025, v namenskem obratu za proizvodnjo električnih vozil (EV) in baterij v Savannahu (Georgia).

25.11.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA je    proizvajalec leta

KIA je ‘proizvajalec leta’

Kia je bila na podelitvi nagrad TopGear.com 2022 imenovana za “proizvajalca leta”, s čimer še uspešneje zaključuje letošnje leto. To je drugo leto zapored, da je Kia odnesla zmago na podelitvi nagrad TopGear.com, saj je povsem novi EV6 lani zmagal v kategoriji ‘križanec leta’.

6.12.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info