Novice Kia

Finalist izbora za Evropski avto leta 2019

15.12.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Finalist izbora za Evropski avto leta 2019

Kiina nova družinska kombilimuzina Ceed se je uvrstila v najožji izbor za prestižno priznanje Evropski avto leta 2019. Po mnenju evropskih medijev novi Ceed sodi med najboljših sedem novih modelov vozil, ki so v zadnjih 12 mesecih začeli svojo prodajno pot.

Glavni aduti: prefinjenost, sodoben dizajn, vozne lastnosti in napredne tehnologije
Novi model, ki je naprodaj od poletja, temelji na enakih ključnih adutih, s katerimi je zaslovel že na samem začetku. Njegov zrel in športni videz je združen z naprednimi novimi tehnologijami, ki ga delajo še bolj udobnega, uporabnega in varnega. Ceedova ponudba novih turbo motorjev in evropskim voznikom prilagojena vzmetenje in vodljivost so razlog, da je novi model za vožnjo prijetnejši in zabavnejši od predhodnika, za kakovost vsakega primerka Ceeda pa jamči Kiina edinstvena 7-letna
tovarniška garancija.

Druga nominacija Ceeda za avto leta in Kiina tretja uvrstitev v finalni izbor
To je že drugič, da je Ceed prišel med finaliste izbora za Evropski avto leta – prva generacija modela se je v izbor uvrstila leta 2008. Hkrati je to drugo leto zapored, da se je Kia znašla v najožjem izboru, saj je bil lanski finalist gran turismo Stinger.

Emilio Herrera, izvršni direktor pri Kia Motors Europe, je ob tem dejal: “Ceed je v Evropi v prodaji več kot desetletje in predstavlja temelj Kiine rasti na stari celini. Nova generacija je oblikovana in izdelana izključno za evropske kupce ter se, tako kot predhodniki, proizvaja na Slovaškem. To je evropski avto v vsakem smislu; naraščajoče število kupcev potrjuje njegovo nepremagljivo kombinacijo vrhunske kakovosti, čudovitega oblikovanja in naprednih tehnologij.”

Od začetka proizvodnje ob koncu leta 2006 so v tovarni v slovaškem mestu Žilina proizvedli že več kot 1,3 milijona primerkov modela Ceed. Novi model je trenutno na voljo v dveh različicah: kot 5-vratna kombilimuzina Ceed in karavanski Ceed Sportswagon.

Prodaja novega ProCeeda in Ceeda GT steče ob koncu januarja
Ceedova družina se bo v začetku leta 2019 razširila s prihodom novega kombilimuzinskega Ceeda GT ter novega karavanskega ProCeeda – 5-vratne različice shooting brake, ki navdušuje z osupljivim oblikovanjem. Proizvodnja ProCeeda, prvič predstavljenega na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, je že stekla, pri nas pa ga pričakujemo proti koncu januarja. ProCeed, najbolj eleganten član družine Ceed, bo na voljo ekskluzivno v različicah GT in GT Line.

PREDHODNA NOVICA

Osveeni KIA Sportage

Osveženi KIA Sportage

Da bi ohranil svojo konkurenčnost na današnjem hitro razvijajočem se trgu, je Sportage dobil še eno osvežitev, ki mu prinaša malo prenovljeni izgled, posodobitev varnostnih in infotainment tehnologij ter boljše pogonske agregate. Kot drugi najbolj pomemben model Kie v Sloveniji bo tako ohranil svojo prodajno prednost in ostal ljubljenec Slovencev v razredu športnih terencev.

3.12.2018 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

Prva generacija sonne strehe bo na voljo leta 2019

Prva generacija sončne strehe bo na voljo leta 2019

Tehnologija polnjenja baterij s sončno energijo je razvita, da pomaga glavnemu viru moči, s čimer izboljša doseg in zmanjša emisije CO2. Sistem bo imel zmožnost polnjenja baterij okolju prijaznejših električnih in hibridnih vozil ter tudi vozil z motorji z notranjim zgorevanjem, s čimer bo zmanjšal porabo goriva.

19.12.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info