Novice Kia

Evropski avto leta 2022

2.3.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Evropski avto leta 2022

Znamka Kia je dosegla nov prelomni dosežek: povsem novi Kia EV6 je bil razglašen za Evropski avto leta 2022. Inovativni popolnoma električni križanec je 59-članska žirija, ki jo sestavljajo zelo spoštovani avtomobilistični novinarji iz 22 evropskih držav, izglasovala za skupnega zmagovalca. Kia EV6 je bil prvotno uvrščen v izbor za najvišjo nagrado poleg več kot šestdesetih modelov, ki so bili lansirani leta 2021. Novembra je žirija COTY ta dolgi seznam zmanjšala na sedem vozil, od katerih je bilo šest električnih (EV), kar je še dodatno dokazalo vse večji pomen električnih vozil za potrošnike v času, ko družba prehaja v novo mobilnostno dobo.

Kia EV6 premagala hudo konkurenco – Renault Mégane E-Tech, Hyundai IONIQ 5, Peugeot 308, Škoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E in Cupra Born. Kia EV6 je zmago dosegel s skupno prejetimi 279 točkami in tako postal Evropski avto leta 2022, sledili pa so mu Renault Mégane E-Tech (265 točk), Hyundai IONIQ 5 (261 točk), Peugeot 308 (191 točk), Škoda Enyaq iV (185 točk), Ford Mustang Mach-E (150 točk) in Cupra Born (144 točk). Frank Janssen, predsednik žirije za avto leta, je dejal: “Lepo presenečenje je, da je Kia EV6 prejemnik te nagrade. Skrajni čas je bil, da sta znamka Kia in skupina nagrajeni, saj so tako trdo delali na tem avtomobilu. Kiin tempo napredka je res impresiven.«

EV6 ima zmagovalno kombinacijo dolgega dosega in zelo hitrega polnjenja
Jason Jeong, predsednik pri Kii Europe, je komentiral: »V veliko zadovoljstvo mi je, da smo osvojili naslov Evropski avto leta 2022 z modelom EV6, ki je prva Kia, ki je prejela to prestižno nagrado. EV6 je resnično pomemben avto – naš razvoj je bil že od samega začetka zasnovan tako, da bo električna mobilnost zabavna, priročna in dostopna s kombinacijo impresivnega dosega vožnje v resničnem svetu, zmogljivosti ultra hitrega polnjenja, prostorne visokotehnološke notranjosti in zares izjemne vozniške izkušnje. EV6 je vznemirljiva napoved tega, kar še prihaja v naši razvijajoči se elektrificirani ponudbi.”

Zaradi namenske platforme za električna vozila lahko EV6 prevozi do 528 km z enim polnjenjem in za polnjenje od 10 do 80 % baterije potrebuje le 18 minut. EV6 je prvi Kiin namenski električni avto, narejen na električni globalni modularni platformi (E-GMP). Ta visokotehnološka platforma zagotavlja, da EV6 odpravlja številne kompromise, s katerimi se soočajo električni avti, izdelani na platformah, prvotno zasnovanih za uporabo pri vozilih z motorjem z notranjim izgorevanjem. Zaradi E-GMP platforme ima EV6 največji kabinski prostor v razredu, izjemno impresiven doseg do 528 km in zmožnost zelo hitrega polnjenja z napetostjo 800 V, ki strankam omogoča, da napolnijo baterijo od 10 do 80 odstotkov v samo 18 minutah.

EV6 je prvi globalni model, ki vključuje Kiino novo oblikovalsko filozofijo »Opposites United«, ki črpa navdih iz kontrastov, ki jih najdemo v naravi in človeštvu. V središču oblikovalske filozofije je nova vizualna identiteta, ki vzbuja pozitivne sile in naravno energijo, s kontrastnimi kombinacijami ostrih slogovnih elementov in kiparskih oblik. Nagrada Evropski avto leta 2022 je zadnja v vse daljšem nizu svetovnih nagrad, ki so jih podelili EV6 od njegovega prihoda ob koncu lanskega leta. Poleg tega je prejel še nagrade Avto leta 2022 na Irskem, Avto leta po mnenju britanske revije What Car?, Križanec leta 2021 po mnenju TopGear.com, bil pa je tudi zmagovalec v kategoriji premijskih vozil v izboru za Nemški avto leta 2022 ter skupni zmagovalec izbora ‘ Best Cars ‘ leta 2021/2022.

Do leta 2026 bo Kia lansirala 7 namenskih električnih vozil
EV6 je prvi od sedmih namenskih električnih modelov, ki jih namerava Kia lansirati do leta 2026. Povsem električni križanec bo imel ključno vlogo v načrtih podjetja, da postane vodilni svetovni ponudnik rešitev za trajnostno mobilnost.

KIA EV6 bo kmalu tudi v naših salonih.

PREDHODNA NOVICA

Kia dosegla veliko zmago v tudiji J  D  Power

Kia dosegla veliko zmago v študiji J. D. Power

V študiji o zanesljivosti vozil (VDS) J.D. za leto 2022 so lastniki vozil v Združenih državah Amerike postavili Kio na prvo mesto med vsemi avtomobilskimi znamkami, pri čemer so lastniki vozil Kia poročali o manj težavah z vozili kot pri ostalih 31 znamkah.

18.2.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA objavila podatke o uspeni februarski globalni prodaji

KIA objavila podatke o uspešni februarski globalni prodaji

Globalna prodaja korporacije Kia je v letošnjem februarju skupno znašala 221.152 vozil, kar je 4,7 odstotka bolje kot februarja lani.

5.3.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info