Novice Kia

Evropski avto leta 2022 prejel tudi priznanje Red Dot za najbolj inovativne izdelke

25.3.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Evropski avto leta 2022 prejel tudi priznanje Red Dot za najbolj inovativne izdelke

Kmalu po tem, ko je bil okronan za evropski avto leta 2022, je večkrat nagrajeni Kia EV6 dosegel tudi skupno zmago na prestižnih nagradah Red Dot Design za leto 2022. 50-članska strokovna žirija priznanega mednarodnega oblikovalskega tekmovanja je EV6 nagradila s priznanjem “Red Dot: Best of the Best” za njegov pionirski in v prihodnost usmerjeni dizajn.

Evropski avto leta 2022 prejel tudi priznanje Red Dot za najbolj inovativne izdelke
Povsem električni križanec je bil razglašen tudi za zmagovalca v kategoriji Red Dot: „Inovativni izdelki“. Kot Kiino prvo namensko baterijsko električno vozilo EV6 simbolizira novo smer korejske avtomobilske blagovne znamke, ko ta prehaja v vodilnega ponudnika rešitev za trajnostno mobilnost. Prelomni električni križanec je bil ustvarjen v skladu s Kiino novo oblikovalsko filozofijo ‘Opposites United’, ki zagotavlja močno vizualno identiteto s kontrastnimi kombinacijami ostrih slogovnih
elementov in kiparskih oblik. EV6 je tudi prva Kia, ki temelji na napredni električni globalni modularni platformi (E-GMP). Ta inovativna platforma je omogočila EV6, da ponudi eno najbolj prostornih notranjosti v svojem razredu, doseg vožnje do 528 km z enim polnjenjem in 800-voltno tehnologijo zelo hitrega polnjenja, ki omogoča polnjenje vozila od 10 do 80 odstotkov v samo 18 minutah.

Karim Habib, vodja Kiinega globalnega oblikovalskega središča, je dejal: “EV6 je zelo pomemben model za znamko Kia, saj je naš prvi popolnoma namenski električni avto z našo najboljšo tehnologijo za novo ero. Še naprej bomo premikali meje avtomobilskega oblikovanja ter svoja vozila nadgrajevali z inventivnim, drznim in v prihodnost usmerjenim dizajnom. Prejeti priznanji Red Dot sta nagrada za trdo delo naših ekip in nas spodbujata, da ostanemo na poti v prihodnost usmerjene ter do okolja
odgovorne mobilnosti.”

Od leta 2009 je Kia prejela 27 nagrad tega uveljavljenega oblikovalskega tekmovanja
EV6 nadaljuje Kiin impresiven niz osvajanja nagrad Red Dot. Od leta 2009, ko je Kia Soul postal prvo vozilo korejske znamke, ki je prejelo to nagrado, je bilo do danes z nagrado Red Dot nagrajenih že 27 Kiinih modelov. EV6 je šesta Kia, ki je prejela priznanje Red Dot ‘Best of the Best’. 
Kia EV6 je po lanskem lansiranju v svetu naletel na izjemno pozitiven odziv. Poleg nagrad Red Dot in Evropski avto leta 2022 je električni križanec osvojil tudi nagrado Nemški avto leta 2022 v kategoriji premijskih vozil, nagrado Avto leta 2022 na Irskem, nagrado Avto leta 2022 v Združenem kraljestvu revije What Car?, priznanje Križanec leta po izboru medija TopGear.com za leto 2021 ter nagradi Best Cars za leti 2021 in 2022.

Nagrada Red Dot Award: mednarodna strokovna žirija ocenjuje več kot le estetiko
Red Dot Design Award je eno največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu. Letna podelitev nagrad Oblikovalskega središča Severnega Porenja-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) je razdeljena na tri discipline: oblikovanje izdelkov, oblikovanje blagovne znamke in komunikacij ter oblikovanje konceptov. Zgodovina nagrad Red Dot sega v leto 1955. Letošnje prispevke je ocenjevala 50-članska mednarodna žirija neodvisnih oblikovalcev, profesorjev oblikovanja in novinarjev s tega
področja. Natečaj za oblikovanje izdelkov poleg estetike ocenjuje tudi kriterije, kot so funkcionalnost, ergonomija, kakovost in ekološka združljivost. V meta kategoriji »Inovativni izdelki« je poudarek na inovativnih lastnostih predloženega izdelka.

PREDHODNA NOVICA

Kia eli do 2030 postati vodilna znamka na podroju trajnostne mobilnosti

Kia želi do 2030 postati vodilna znamka na področju trajnostne mobilnosti

Korporacija Kia je nedavno na virtualnem dogodku Dneva vlagateljev družbe predstavila svojo strateško zavezo, da postane vodilna na področju trajnostne mobilnosti s časovnim načrtom do leta 2030.

17.3.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Inovativni kompleks    EV6 Unplugged Ground

Inovativni kompleks ‘EV6 Unplugged Ground’

Inovativni kompleks, kjer lahko ljudje na zabavne in domiselne načine doživijo nagrajeni model EV6, je prejel prestižno nagrado Red Dot “Najboljše od najboljšega ” v kategoriji “Notranja arhitektura in notranje oblikovanje”.

31.3.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info