Novice Kia

EV6 prejel certifikat Carbon Trust za ogljični odtis

13.8.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

EV6 prejel certifikat Carbon Trust za ogljini odtis

Kia EV6, ki se lahko pohvali z dosegom 528 kilometrov z enim polnjenjem (WLTP), je prejel certifikat Carbon Trust za ogljični odtis in oznako ‘Carbon Measured’, s čimer je Kia postala prvi korejski avtomobilist s tem certifikatom. Kiina strategija Plan S v ospredje postavlja elektrifikacijo in gradi temelje za modelno paleto kar 11 novih električnih vozil do leta 2026. EV6 je prvi model, narejen v skladu s to novo strategijo, ki ima za cilj, da Kia postane vodilna na področju električnih vozil.

Kia je veliko pozornosti namenila temu, da EV6 ponuja več kot le brezemisijsko mobilnost. S prvim namenskim električnim avtom se je ta najstarejši korejski avtomobilist osredotočil na zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa med življenjskim ciklom vozila, pri čemer se merijo vsi procesi od samega začetka: nakup surovin, nakup in prevoz delov, montaža vozil, distribucija, uporaba in predelava na koncu življenjskega cikla. EV6 je prvi model, zgrajen na Kiini novi električni globalni modularni platformi (E-GMP) in ponuja enega najdaljših dosegov na trgu. Eden najbolj prostornih električnih modelov z možnostjo 800V zelo hitrega polnjenja bo premešal karte na trgu električnih vozil. Nabor okolju prijaznih materialov, uporabljenih pri EV6 vključuje predelano PET plastiko, uporabljeno za preproge in oblazinjenje, kar pomeni, da vsak primerek EV6 vsebuje ekvivalent 107 500-mililitrskih PET plastenk. Carbon Trust je neodvisni, strokovni partner številnih največjih globalnih podjetij. Svetuje podjetjem pri trajnostnem, nizkoogljičnem poslovanju in meri ter certificira okoljski odtis organizacij, dobaviteljske verige in izdelkov.

Odtis EV6 merijo po mednarodno priznanem standardu PAS 2050
Skupne emisije toplogrednih plinov so za model EV6 merili z uporabo standarda PAS 2050, ki je del Carbon Trustove ocene izdelka. To pokriva emisije od pridobivanja surovin do konca življenjskega cikla izdelka in je izmerjeno po CO2e (Carbon dioxide equivalents). Oznaka Carbon Trust ‘Carbon Measured’ potrjuje točnost teh meritev in strankam zagotavlja neodvisno pregledano informacijo o ogljičnem odtisu kupljenega izdelka. Kia popolnoma sprejema svojo odgovornost pri spoštovanju trajnostnih praks. Leta 2019 je Kia pridobila certifikat za sistem upravljanja z energijo (Energy Management System ꟷ ISO 50001), katerega izdajatelj je International Organization for Standardization (ISO), nedavno pa je zaprosila za certifikat, ki ga izdaja korejski odbor RE100.

PREDHODNA NOVICA

EV6 odstranjuje ovire  ki prepreujejo bolj mnoien preklop na elektriko

EV6 odstranjuje ovire, ki preprečujejo bolj množičen preklop na elektriko

Kiin novi električni model EV6 obljublja najboljšo lastniško izkušnjo z omogočanjem električnega življenjskega sloga kot izvedljive možnosti za vsakdanjo mobilnost.

7.8.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Avtomobil z vrhunsko varnostjo in udobjem

Avtomobil z vrhunsko varnostjo in udobjem

Dolgo pričakovani električni križanec Kia EV6 je bogato založen z vrhunsko varnostno opremo in udobjem, med drugim z naborom naprednih asistenčnih sistemov (ADAS).

21.8.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info