Novice Kia

Električni Soul EV pridobil okoljski certifikat TÜV Nord

19.6.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Elektrini Soul EV pridobil okoljski certifikat T  V Nord

Električni Kia Soul EV je najnovejši model najstarejšega korejskega avtomobilista, ki si je prislužil pomemben certifikat za izjemne dosežke na področju ohranjanja okolja. TÜV Nord, neodvisno združenje za tehnični nadzor, je novemu Soulu EV podelil certifikat za doseganje standarda ISO 14040 za življenjski cikel izdelka (LCA). LCA ocenjuje okoljski vpliv tako vozila kot tudi celoten proces od same proizvodnje do konca življenjskega cikla vozila ter upošteva dejavnike kot so npr. izbor
materialov, izpuste in recikliranje vozila.

V primerjavi z dizelsko različico Soula se električni Soul EV lahko pohvali z ničelnimi emisijami, skozi celoten življenjski cikel vozila pa v zrak spušča 39,7% manj toplogrednih plinov kot sta npr. ogljikov dioksid in metan. Soul EV je prav tako dosegel izboljšanja na področju ustvarjanja fotokemičnega oksidanta, saj se proizvede manj smoga pri proizvodnji vozila in med njegovo življenjsko dobo.

Kia je prvi certifikat TÜV Nord prejela leta 2008 za prvo generacijo cee’da, letos pa se je število Kiinih modelov s certifikatom ISO 14040 LCA povzpelo na 11.
Kiina prizadevanja za čistejše okolje niso od včeraj, saj imajo že od leta 2006 pri razvoju vsakega posameznega modela za cilj zmanjšanje okoljskega odtisa Kiinih proizvodnih operacij.

Ta okolju prijaznejši razvojni proces vključuje 5 glavnih korakov:
– Uresničevanje programa za ocenjevanje okoljskih referenc skozi celotni življenjski cikel vozila
– Uporaba 3D risb v fazi oblikovanja, da lahko preverijo možnosti recikliranja
– Podrobne fizične analize izdelka med razvojnim procesom, da lahko preverijo možnosti recikliranja
– Uporaba okolju prijaznejših materialov
– Učinkovitejši prizvodni procesi zaradi izboljšav pri uporabi materialov ter poenostavitve oblikovanja delov.

Nedavno so iz Kie sporočili, da nameravajo doseči certifikat ISO 50001 za vse svoje tovarne, kar bo prispevalo k boljšemu upravljanju s porabo energije. ISO 50001 je mednarodni standard pri korporativnem načrtovanju shranjevanja energije in njegovi uresničitvi. Kiina tovarna Gwangju je certifikat ISO 50001 prejela 2012, kmalu pa ji bodo sledile še ostale.

PREDHODNA NOVICA

KIA Sportage odlina

KIA Sportage odlična

Kia Sportage je zmagovalec študije J.D. Power 2014 o zadovoljstvu nemških lastnikov s svojimi vozili, saj je najvišje uvrščen v svojem razredu kompaktnih SUV (športno-funkcionalno vozilo) vozil.

10.6.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA na 6  mestu med 32 avtomobilisti v tudiji o zaetni kakovosti vozil

KIA na 6. mestu med 32 avtomobilisti v študiji o začetni kakovosti vozil

Najnovejša študija svetovno znanega podjetja J.D. Power o začetni kakovosti (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kiina modela Sportage in Cadenza v ZDA ustoličila na vrhu svojega razreda (manjši SUV oz. velike limuzine). Poleg tega se je Kia povzpela za 4 mesta v primerjavi z lanskoletni rezultati IQS razvrstitve in je zdaj na 6. mestu v ZDA med vsemi 32 avtomobilskimi znamkami.

1.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info