Novice Kia

Električni Niro bo imel doseg 450 km

9.5.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Elektrini Niro bo imel doseg 450 km

Kia je nedavno na sejmu električnih vozil na korejskem otoku Jeju razkrila novo električno različico modela Niro. Vsestranski Niro EV, ki združuje užitek v vožnji z atraktivnim dizajnom in uporabnostjo, je nared za novo poglavje okolju prijaznejših SUV avtomobilov. Niro EV, plod skupnega dela Kiinih oblikovalskih centrov v Kaliforniji in Namyangu (J. Koreja), prinaša vso praktičnost in privlačnost SUV vozila, hkrati pa tudi  elegantno in aerodinamično karoserijo ter subtilno izklesane
površine.

Moderna zunanjost s hi-tech potezami
Niro EV, ki je bil prvič predstavljen kot koncept na januarskem sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu, prihaja z ekskluzivno motorno masko, futurističnimi odprtinami za zajem zraka in LED dnevnimi lučmi v obliki puščic. Odlikujejo ga Kiine čiste in high-tech poteze konceptnega vozila, vitka postava, ozke steklene površine, eleganten profil ter mišičasti blatniki.

Doseg 450 km z enim polnjenjem
Niro EV deluje na Kiin električni pogon nove generacije, ki uporablja nove proizvodne tehnologije, namenjene Kiinim električnim vozilom. Opremljen z visokozmogljivim litij-polimerskim baterijskim sklopom z zmogljivostjo 64 kWh bo Niro EV ob ničelnih emisijah lahko prevozil več kot 450 km z enim samim polnjenjem (v primeru, da je opremljen z večjim baterijskim sklopom) po WLTP ciklu – gre za cikel, po katerem bo model homologiran. V primeru opremljenosti z baterijskim sklopom z zmogljivostjo
39,2 kWh pa bo zmogel do 350 km.

Niro EV predstavlja pomemben korak v razvoju, ki ga je Kia naredila v zadnjih letih, z namenom ponuditi udobna in zabavna vozila, ki peljejo v smeri mobilnosti z ničelnimi emisijami izpušnih plinov. Niro EV bo v drugi polovici leta sprva naprodaj v Južni Koreji, pri nas in drugod po Evropi pa ga pričakujemo v začetku 2019.

PREDHODNA NOVICA

KIA v prvem etrtletju rekordno v Evropi

KIA v prvem četrtletju rekordno v Evropi

Število prvič registriranih vozil Kia v Evropi se je v prvih treh mesecih povečalo za 5,2 % – z  lanskoletnih 124.987 na 131.434 vozil* -, s čimer je Kia postavila svoj nov prodajni rekord.

26.4.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Manj krianja  ve dinamike

Manj križanja, več dinamike

– Stonic je nižji od tekmecev, a se zato lahko pohvali z zelo dobrimi voznimi lastnostmi
– 1,4-litrski bencinar s 74 kW (101 KM) je glede zmogljivosti in porabe optimalna izbira
– V kombinaciji z najbogatejšim paketom opreme in popustom stane dobrih 18 tisočakov

15.5.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info