Novice Kia

Dobitnika dveh prestižnih oblikovalskih nagrad

22.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Dobitnika dveh prestinih oblikovalskih nagrad

Kia Motors si je v zadnjih nekaj letih zgradila velik ugled z vrhunskim oblikovanjem. Nedavno ji je ameriško združenje industrijskih oblikovalcev (IDSA) podelilo dve prestižni oblikovalski nagradi. Kia je v kategoriji prevoza prejela mednarodno nagrado za oblikovalsko odličnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger (srebrno priznanje) in Soula (bronasto priznanje). Kia je sicer že leta 2012 za Ria prejela bronasto Ideo za avtomobilsko oblikovanje.  

Podeljevalci mednarodnega priznanja za globalno oblikovanje IDEA ocenjujejo kako izdelki vplivajo na kakovost življenja in zagotavljajo pomembne ekonomske učinke skozi inovacije v kategorijah kot so avtomobili in prevoz, oblikovalska strategija, računalniška oprema, okolje in drugo. Za letošnje nagrade se je potegovalo 2.000 kandidatov iz 39 držav, pri katerih so ocenjevali inovacije, prednosti za uporabnike in stranke, trajnost in vizualno privlačnost.

“Ti IDEA priznanji sta resnični dokaz sposobnosti Kiine oblikovalske ekipe,” je ob tem dejal Tom Kearns, vodja Kiinega ameriškega oblikovalskega središča in nadaljeval: “GT4 Stinger je nastal sebično, ampak z velikim učinkom:  Spraševali smo se kako bi bilo videti, če kalifornijska oblikovalska ekipa uresniči svojo vizijo Kiinega športnega vozila z osredotočenostjo na čudovito zunanjost in izjemno vozno dinamiko. Pri Soulu pa je šlo za to, da je ponovno rojstvo ikone verjetno največji
izziv, s katerim se je naš team do zdaj soočil. Morate ponuditi svež videz brez izgube izvirnosti in privlačnosti. V obeh primerih smo težko bolj srečni z rezultati.” 

Kiin oblikovalski oddelek, ki ga od leta 2006 vodi predsednik Kia Motors Corporation in vodja dizajna Peter Schreyer, redno pobira nagrade in pohvale za svoje inovativno delo, ki spreminja znamko Kia in prispeva k znatni globalni rasti v zadnji petih letih. Nagrada IDEA je po nagradah red dot in iF že tretja velika oblikovalska nagrada za drugo generacijo Soula. Koncept GT4 Stinger pa si je prislužil številne pohvale medijev po vsem svetu zaradi svojega dih jemajočega agresivnega in športnega
videza. 

GT4 Stinger
Prvič predstavljen januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu, je GT4 Stinger Kiino najbolj agresivno konceptno vozilo kdajkoli in pravi zanesenjaški stroj. Kot se spodobi za pristno 4-sedežno športno vozilo z zadnjim pogonom se za njim po mestu obračajo glave, zavoljo svojega drikaškega srca pa je doma tudi na dirkaški stezi. Pod motornim pokrovom se skriva odlično uglašen in na dirkah dokazan Kiin 2,0-litrski bencinski štirivaljnik s turbo polnilnikom in neposrednim vbrizgom goriva
(T-GDI), ki nudi impresivnih 232 kilovatov (315 konjskih moči).

Novi Soul
Čeprav povsem nov, toda prepoznaven že na prvi pogled, saj je več kot zgledno ohranil podobo navdihujočega koncepta Track’ster iz leta 2012, se Soul pelje na novi šasiji, ki je trša, daljša in širša kot pri predhodniku. Nove mere mu omogočajo več prostora za potnike in njihovo prtljago, medtem ko so dramatično zmanjšani hrup in vibracije. Povečan navor in konkretna nadgradnja vzmetenja naredijo novega Soula tako okretnega in živahnega v mestni gneči.

PREDHODNA NOVICA

Kiin glavni dizajner prejel nagrado za ivljenjsko delo

Kiin glavni dizajner prejel nagrado za življenjsko delo

Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri Kia Motors Corporation in Hyundai Motor Group, je prejel prestižno nagrado za živjenjsko delo na področju oblikovanja, ki jo podeljuje EyesOn Design. Gre za organizatorja enega od ameriških najbolj prestižnih avtomobilskih dogodkov, kjer se vsako leto zbere smetana avtomobilske oblikovalske skupnosti, zbirateljev in širše javnosti.

5.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Prve fotografije nove generacije

Prve fotografije nove generacije

Ugibanj o podobi tretje generacije Kiinega SUV modela sorento je konec, ker jo Južnokorejci danes pokazali prvi tri uradne fotografije serijskega izdelka, ki se bo kupcem predstavil šele 2. oktobra ob otvoritvi letošnjega avtomobilskega salona v Parizu.

11.8.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info