Novice Kia

Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju KIA Motors na Slovaškem

7.11.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju KIA Motors na Slovakem

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS) in Veleposlaništvom RS v Bratislavi organizira »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev« v podjetju KIA Motors Slovakia. Dogodek, ki bo 11. novembra 2014 v Žilni na Slovaškem, predstavlja nadaljevanje izjemno odmevnih in uspešno izvedenih predstavitev slovenskih dobaviteljev v razvojno-inovacijskih centrih BMW Group, Škoda Auto,  FIAT Group in AvtoVAZ lani in letos.

Namen obiska je povečanje prepoznavnosti Slovenije in slovenskih dobaviteljev na Slovaškem, vzpostavljanje stikov med slovenskimi obstoječimi in potencialnimi dobavitelji ter visokimi predstavniki in inženirji slovaškega podjetja KIA Motors in s tem posledično povečanje gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Slovaško.

Na Dnevu slovenskih dobaviteljev, ki bo v torek, 11. novembra 2014, potekal v Žilni na Slovaškem, se bo predstavilo 12 slovenskih proizvajalcev komponent in opreme v avtomobilski industriji, in sicer: BOXMARK Leather d. o. o., CIMOS d. d., EMO – Orodjarna d. o. o., FILC d. d., Gorenje Orodjarna d. o. o., Grammer Automotive Slovenija d. o. o., MLM d. d., Oprema Ravne d. o. o., SG Automotive d. o. o., TPV d. d., Unior d. d. in Siliko d. o. o. Dogodka se bo poleg predstavnikov SPIRIT Slovenija
in ACS udeležila tudi veleposlanica RS v Bratislavi, Nj. eksc. Bernarda Gradišnik. V okviru dogodka bo organizirana predstavitev oziroma tako imenovani “hišni sejem” slovenskih proizvajalcev oziroma dobaviteljev komponent in opreme v avtomobilski industriji in neformalno mreženje, udeleženci pa si bodo ogledali tudi proizvodnjo.

KIA Motors Slovakia je prva evropska tovarna južnokorejskega proizvajalca avtomobilov Kia Motors in proizvaja tri modele vozil (ceed, venga in sportage) za evropski in ruski trg. Proizvodnja je v letu 2013 prvič presegla 300.000 vozil in je v veliki meri robotizirana. V podjetju je zaposlenih 3.800 ljudi, kar je glede na obseg proizvodnje malo. KIA je edina tovarna avtomobilov na Slovaškem, kjer izdelujejo tudi motorje, in sicer kar 6 različic.

Podobni dogodki so v organizaciji SPIRIT Slovenija in partnerjev potekali že lani, in sicer februarja 2013, ko je bila v podjetju BMW v Münchnu predstavitev slovenske avtomobilske industrije in oktobra 2013, ko je bila predstavitev slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju Škoda ter letos, ko sta bila dneva slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju FIAT (januarja) in podjetju AvtoVAZ v ruskem Toljatiju (aprila).

PREDHODNA NOVICA

Nova Fabia na poskusnem trenju prejela najboljo oceno pet zvezdic

Nova Fabia na poskusnem trčenju prejela najboljšo oceno pet zvezdic

Nova Škoda Fabia je na poskusnem trčenju Euro NCAP prejela najboljšo oceno pet zvezdic. Odlični rezultat testa je potrditev visokega nivoja varnosti novega Škodinega modela, ki bo na prve evropske trge zapeljal že čez nekaj dni.

6.11.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

500 000 menjalnikov serije DQ 200

500.000 menjalnikov serije DQ 200

6. novembra so v Škodini tovarni v mestu Vrchlabí izdelali petstotisoči menjalnik z dvojno sklopko serije DQ 200. Ta sodobni menjalnik v tovarni Vrchlabí proizvajajo od oktobra 2012, vgrajujejo pa ga v vozila znamke Škoda ter v Volkswagnove, SEAT-ove in Audijeve modele.

8.11.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info