Avtomobilska skupina Hyundai-Kia je najnovejši delničar podjetja IONITY

Avtomobilska skupina Hyundai-Kia je najnovejši delničar podjetja IONITY, ki upravlja vseevropsko mrežo visokozmogljivih polnilnic za električna vozila. Skupina Hyundai Motor Group (HMG) se je pridružila mreži IONITY, največji evropski mreži hitrih polnilnic, v kateri je postala strateški partner in delničar. Znamki Kia in Hyundai bosta izkoriščali širitev polnilne infrastrukture ob avtocestni mreži po Evropi ter tako prispevali k nadaljnjemu sprejetju mobilnosti, ki temelji na ničelnih
emisijah.

Mreža polnilnic uporablja 100-odstotno obnovljivo elektriko za mobilnost z ničelnimi emisijami in ogljično nevtralnost
IONITY uporablja evropski standard polnjenja CCS (Combined Charging System). Glede na to, da mreža uporablja 100-odstotno obnovljivo energijo, lahko vozniki električnih vozil potujejo brez emisij, poleg tega pa tudi ogljično nevtralno. To je pomemben korak v smeri uspešnega zagona električne mobilnosti v Evropi. S širjenjem polnilne infrastrukture je pričakovati zmanjšanje skrbi voznikov glede dosega ter vse več odločenosti, da preklopijo na elektromobilnost.

“Za nas sta izdelek in strankina izkušnja tesno povezana z udobjem in dejanskimi prednostmi. Z naložbo v IONITY smo zdaj postali del najsodobnejše mreže polnilne infrastrukture v Evropi,” je dejal Thomas Schemera, izvršni podpredsednik in vodja oddelka za izdelke pri skupini Hyundai-Kia. “Zavezani smo k zagotavljanju celostnih rešitev, ki bodo ljudem olajšale prehod na ekomobilnost.”

“Z vstopom skupine Hyundai-Kia smo dobili predanega partnerja z mednarodnimi izkušnjami  s področja električne mobilnosti,” je dejal Michael Hajesch, direktor IONITY. “Z združenimi močmi bomo izobraževali ljudi o e-mobilnosti in promovirali inovacije na tem področju z namenom potovanja z električnimi vozili, ki postajajo nova normalnost, zlasti pri dolgih potovanjih.”

IONITY si prizadeva vzpostaviti dolge vožnje z električnimi vozili kot novo normalnost. Podjetje, ki gradi in upravlja mrežo hitrih polnilnic ob evropskih avtocestah, uporablja najnovejšo tehnologijo s polnilno zmogljivostjo do 350 kW. S tem lahko vozniki obstoječe in prihodnjih generacij električnih vozil z uporabo najbolj razširjenega evropskega polnilnega standarda CCS (Combined Charging System) med postankom na potovanju izkoriščajo maksimalno hitrost polnjenja. Vsaka polnilna postaja
IONITY ima v povprečju 4 polnilna mesta. Zaradi zaveze trajnosti vse IONITY polnilnice nudijo 100 % obnovljivo energijo, ki je hkrati brez izpustov in ogljično nevtralna.

Podjetje IONITY, ki ima sedež v Münchnu, je bilo ustanovljeno leta 2017 in je v lasti avtomobilskih proizvajalcev BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group in Volkswagen Group.

Podobne objave