Novice Kia

8-odstotni porast prodaje glede na lansko leto

7.10.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

8 odstotni porast prodaje glede na lansko leto

Iz Kia Motors Corporation so sporočili, da so septembra skupno po svetu prodali 260.023 vozil, kar je 10,3 % bolje kot septembra lani. Na vrhu prodaje je bil SUV model Sportage s prodanimi 33.999 primerki, najbolj pa sta se mu približala SUV model Seltos (31.144 primerkov, ni naprodaj v Evropi) in limuzina K5 (25.365 primerkov, na nekaterih trgih se je prodajala pod imenom Optima).

V Južni Koreji prodali 51.211 vozil Kia, kar je 22 odstotkov bolje kot septembra lani  
Prodaja na domačem trgu je doživela kar 21,9-odstotno izboljšanje v primerjavi z lanskim letom. Prodanih je bilo 51.211 vozil Kia, med katerimi je prednjačil veliki enoprostorec Carnival.

Prodaja po svetu znašala 208.812 vozil, z 8-odstotnim porastom glede na lansko leto
Prodaja po svetu je septembra letos v primerjavi z lani poskočila za 7,7 odstotka na skupaj 208.812 vozil. Za rast so najbolj zaslužni SUV modeli na čelu s Seltosom in Sportagem, tretji najbolj priljubljen model je bila limuzina K3 (ponekod jo tržijo pod imenom Forte). Kljub trenutnemu težkemu poslovnemu okolju, ki ga je povzročil Covid-19, Kia še naprej nadaljuje z razvojem mobilnostnih storitev ‘KiaMobility’. Storitev uporabnikom omogoča najem vozila pri Kiinih zastopnikih le za en dan ali
za celo leto.

Kia zaradi bogatejše SUV ponudbe pričakuje nadaljnjo rast prodaje do konca leta
Podjetje pričakuje dobre prodajne rezultate tudi v nadaljevanju letošnjega leta, saj strankam nudi bogatejšo izbiro SUV modelov, na čelu z modelom Sonet, ki so ga prejšnji mesec predstavili v Indiji, tu pa je tudi bencinski Sorento, ki bo na voljo v zadnjem četrtletju leta.
 

PREDHODNA NOVICA

Izboljani Stinger v Evropi do konca leta

Izboljšani Stinger v Evropi do konca leta

Kia je nedavno razgrnila podatke o izboljšanem Stingerju, ki bo na voljo v Evropi. Kiina prestižna ‘fastback’ kombilimuzina zdaj prinaša prenovljen dizajn, s katerim bo okrepila svoj značaj, obenem pa je dodana obilica novih tehnologij in varnostnih izboljšav.

30.9.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA v Evropi predstavlja novo storitev KiaCharge

KIA v Evropi predstavlja novo storitev KiaCharge

Kia Motors je lansirala KiaCharge, evropsko storitev javnih polnilnic. Z njo bodo imeli lastniki električnih in priključno hibridnih vozil Kia dostop do največje mreže javnih polnilnic v Evropi,  za storitev pa uporabljali eno samo enotno kartico in aplikacijo.

15.10.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info