Novice Kia

Novosti iz sveta avtomobilov Kia
Sodelovanje pri razvoju platforme za avtonomna vozila in storitev Aurora Driver

Sodelovanje pri razvoju platforme za avtonomna vozila in storitev Aurora Driver

Družba Kia Motors, ki je del skupine Hyundai Motor Group, in družba Aurora Innovation Inc. sta nedavno podpisali dogovor, da bosta sestrski podjetji Hyundai Motor Company in Kia Motors Corporation dodatno investirali v Auroro, z namenom, da še pospešijo razvoj tehnologij avtonomne vožnje.

20.6.2019 · KMAG · Avto.info

Novi krianec bo opremljen z digitalnimi merilniki

Novi križanec bo opremljen z digitalnimi merilniki

Kia XCeed, ki bo svojo premiero doživel 26. junija, bo ob jesenskem začetku prodaje eden tehnološko najbolj naprednih kompaktnih modelov. Novi oblikovni križanec Kia XCeed bo v drugi polovici leta ob prihodu na trg kot prva Kia nudil povsem digitalne 12,3-palčne merilnike Supervision.

13.6.2019 · KMAG · Avto.info

Natanneja ocena preostalega dosega in prilagajanje navora glede na bruto maso vozila

Natančnejša ocena preostalega dosega in prilagajanje navora glede na bruto maso vozila

Izračunavanje največje dovoljene mase vozila med vožnjo pomeni, da se lahko navor električnega vozila prilagaja z namenom doseganja čimvečje prevožene razdalje – maksimalnega izkoristka ocenjenega preostalega dosega. To zmanjša morebitno zdrsavanje koles in posledično zmanjšanje trenja, ko vozilo prevaža manj tovora, s čimer se poveča komercialna učinkovitost.

8.6.2019 · KMAG · Avto.info

Kia in UEFA mladim beguncem podarjata nogometne evlje

Kia in UEFA mladim beguncem podarjata nogometne čevlje

Okrog 700 zbranih parov nogometnih čevljev, ki se jim bo v kratkem pridružilo še kar nekaj, bodo v prihodnjih tednih izročili sirskim otrokom v begunskem centru Za’atari.

30.5.2019 · KMAG · Avto.info

Dizel  zakaj e

Dizel, zakaj že?!

– Ceed z 1,4-litrskim turbo motorjem je prijetno zmogljiv in presenetljivo varčen
– S ceno 18 tisoč evrov je tisočaka cenejši kot v kombinaciji z dizelskim motorjem

28.5.2019 · Anže Jamnik · Avto.info

Sodelovanje pri razvoju prototipov visokozmogljivih elektrinih vozil in vozil na gorivne celice

Sodelovanje pri razvoju prototipov visokozmogljivih električnih vozil in vozil na gorivne celice

Podjetji bosta do leta 2020 sodelovali pri razvoju prototipov visokozmogljivih električnih vozil in vozil na gorivne celice. Hyundai Motor Group (HMG), katere del je tudi Kia, in Rimac Automobili (Rimac) sta oznanila strateško partnerstvo, skozi katero skupina Hyundai-Kia (HMG) nadgrajuje svoja prizadevanja, da postane vodilna pri proizvodnji visokozmogljivih električnih vozil (EV) in okrepi svoj status pri izpolnjevanju programa “Čiste mobilnosti”* (angl. Clean Mobility).

15.5.2019 · KMAG · Avto.info

Zapolnitev vrzeli     na novo razviti dinamini D AWD pogon

Zapolnitev vrzeli – na novo razviti dinamični D-AWD pogon

Posebna serija Stinger GTS, omejena na le 800 primerkov, bo z na novo razvitim dinamičnim štirikolesnim pogonom (D-AWD) zapeljala na ceste in strankam ponujala še bolj športno vožnjo. S športom navdahnjenimi stilskimi elementi, ki med drugim vključujejo dele iz ogljikovih vlaken in novo atraktivno barvo za pritegovanje še več pogledov, je omejena serija GTS namenjena avtomobilskim zanesenjakom, ki bodo stali v vrsti za vožnjo.

11.5.2019 · KMAG · Avto.info