Novice Kia

Novosti iz sveta avtomobilov Kia
KIA z novimi modeli in elektrificiranimi pogoni rekordno v Evropi

KIA z novimi modeli in elektrificiranimi pogoni rekordno v Evropi

Kia Motors je po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA)* v zadnjem četrtletju letošnjega leta v Evropi prodala 120.846 vozil, s čimer je zabeležila rekordno prodajo.

19.10.2019 · KMAG · Avto.info

Novi nizkoemisijski razliici

Novi nizkoemisijski različici

Kia Motors je z razvojem priključnih hibridov za različici XCeed in Ceed Sportswagon naredila naslednji korak na svoji poti elektrifikacije. Novi nizkoemisijski različici, ki v Evropi stopita v prodajo z začetkom naslednjega leta, predstavljata prva Kiina električna modela v razredu kompaktnih družinskih vozil.

12.10.2019 · KMAG · Avto.info

Kia in Aptiv e leta 2022 skupaj do avtonomne vonje

Kia in Aptiv že leta 2022 skupaj do avtonomne vožnje

Koncern Hyundai Motor Group (HMG), ki ga sestavljajo Hyundai, Kia in Hyundai Mobis, dobavitelj delov za prvo vgradnjo v vozila Hyundai in Kia, ter podjetje Aptiv so naznanili ustanovitev skupnega podjetja (joint venture) za razvoj avtonomne vožnje.

5.10.2019 · KMAG · Avto.info

4 100 km po Nemiji  Nizozemski  Danski   vedski in Norveki

4.100 km po Nemčiji, Nizozemski, Danski, Švedski in Norveški

Kia Motors je objavila poročilo, v katerem je izpostavila glavne trende na področju elektrifikacije Evrope. ‘Električna misija’, 4.100-kilometrsko potovanje po najbolj razvitih trgih za električna vozila, je bila izpeljana v sodelovanju s podjetjem World Shopper, ki se ukvarja z raziskovanjem avtomobilske dejavnosti.

25.9.2019 · KMAG · Avto.info

Kia okrepljena z zveneim oblikovalskim imenom

Kia okrepljena z zvenečim oblikovalskim imenom

Korporacija Kia Motors je za podpredsednika in vodjo Kiinega oblikovalskega središča imenovala Karima Habiba, njegovo imenovanje pa bo Kii omogočilo nadaljevanje nadgradnje oblikovanja znamke in njenih modelov. Habibovo delo, ki se začne oktobra, bo potekalo na Kiinem oblikovalskem sedežu v južnokorejskem Namyangu.

14.9.2019 · KMAG · Avto.info

Kia Motors razkrila ozadje nastanka novega oblikovnega krianca

Kia Motors razkrila ozadje nastanka novega oblikovnega križanca

Kia Motors je razkrila ozadje nastanka novega oblikovnega križanca Kia XCeed. V izjavah, posnetih za novi kratki film, ki ga je Kia nedavno predstavila, so člani Kiinega evropskega oblikovalskega oddelka pojasnili, kako so ustvarili novi model.

5.9.2019 · KMAG · Avto.info