Novice Kia

Novosti iz sveta avtomobilov Kia
Hibridni krianec je doivel prenovo

Hibridni križanec je doživel prenovo

Priljubljeni in večkrat nagrajeni kompaktni križanec je doživel nekaj sprememb zunanjosti – novi so npr. projekcijski žarometi in meglenke, motorna maska z diamantnim vzorcem in dnevne LED luči v obliki dveh puščic. Zadnja okrasna zaščita podvozja je širša in bolj poudarjena, zadnje LED luči imajo v primerjavi s predhodnikom bolj tehnološki videz, tu pa so tudi novo oblikovana 16- in 18-palčna aluminijasta platišča.

7.12.2019 · KMAG · Avto.info

Skupina Hyundai Kia ne bo ve  zgolj  avtomobilski proizvajalec

Skupina Hyundai-Kia ne bo več (zgolj) avtomobilski proizvajalec

Kia in njena krovna skupina Hyundai Motor Group (HMG) sta v zadnjih letih doživeli precej sprememb. Odkar je Chung Euisun postal podpredsednik skupine HMG, ki ima pod svojim okriljem sestrski znamki Kio in Hyundai ter dobavitelja za prvo vgradnjo in originalne nadomestne dele Mobis, je Kia doživela številne spremembe.

28.11.2019 · KMAG · Avto.info

XCeed prejel prestino nagrado    Zlati volan

XCeed prejel prestižno nagrado ‘Zlati volan’

Kiin novi urbani križanec XCeed je nedavno prejel priznanje Zlati volan (Das Goldene Lenkrad), ki se pogosto omenja kot najpomembnejša nemška avtomobilska nagrada. XCeed je osvojil nagrado v kategoriji “Najboljši avto za manj kot 35.000 EUR”, ki jo vsako leto podeljujeta Auto Bild in Bild am Sonntag.

23.11.2019 · KMAG · Avto.info

Elektrini SUV s    360 stopinjskim jedrom

Električni SUV s ‘360-stopinjskim jedrom’

Kia Motors je razkrila novo konceptno vozilo Futuron, SUV s 4-kolesnim pogonom (e-AWD), ki ponazarja, kako bodo v prihodnosti oblikovana električna vozila.

9.11.2019 · KMAG · Avto.info

KIA razvija radarski tempomat s tehnologijo strojnega uenja

KIA razvija radarski tempomat s tehnologijo strojnega učenja

Pri najstarejšem južnokorejskem avtomobilskem proizvajalcu Kia Motors so naznanili, da bodo znotraj krovne poslovne skupine Hyundai Motor Group (HMG) pričeli razvijati radarski tempomat, ki bo kot prvi na svetu uporabljal strojno učenje (Smart Cruise Control Machine Learning). Gre za tehnologijo, ki voznikove vzorce vključuje v avtonomni način vožnje, tako da ‘samovoznost’ prilagodi vozniku.

26.10.2019 · KMAG · Avto.info

Nov mejnik pri avtonomni vonji

Nov mejnik pri avtonomni vožnji.

24.10.2019 · Avtohiša Pan-Jan

KIA z novimi modeli in elektrificiranimi pogoni rekordno v Evropi

KIA z novimi modeli in elektrificiranimi pogoni rekordno v Evropi

Kia Motors je po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA)* v zadnjem četrtletju letošnjega leta v Evropi prodala 120.846 vozil, s čimer je zabeležila rekordno prodajo.

19.10.2019 · KMAG · Avto.info