|

Kakšne so naloge in izzivi pripravljavcev vozil?

Ste že kdaj svoje vozilo oprali sami?

Če ste, zagotovo veste s kakšnimi izzivi ste se spopadali. Nekaterim lastnikom vozila je to prijetno opravilo, nekaterim pa predstavlja nujno zlo.
Delo v avtopralnici še zdaleč ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled. Kakšne so naloge in izzivi avtopralcev preberite v zapisu.

Pranje vozil je postopek čiščenja avtomobila z vodo in posebnimi čistili. Glavni namen pranja vozil je odstranjevanje umazanije in drugih nečistoč z vozila, da se ohrani njegov videz in zaščiti barvo. Pri ročnem pranju vozila se uporabljajo pripomočki, kot so krtače, gobice, šamponi in visokotlačni čistilci, da se odstranijo umazanija, blato, ostanki insektov in drugih nečistoč s površine avtomobila. Pri tem je pomembno, da se ne poškoduje barve ali laka vozila. Pri pranju vozil je pomembno, da se uporabljajo ustrezna čistila in pripomočki, da se ne poškoduje površina vozila. Delo avtopralcev je pomembno, biti morajo natančni in pozorni na detajle. Delo pa poteka v vseh vremenskih razmerah, ne glede na zunanje temperature.

Vsako novo vozilo in vozilo iz kleparsko-ličarske delavnice je potrebno temeljito očistiti in pripraviti za stranko. Tu so naši trije vrli fantje, ki se v podjetju ukvarjajo samo s pripravo vozil. Poleg ročnega zunanjega pranja in klasičnega notranjega čiščenja, opravljajo tudi globinsko čiščenje vozil. To je čiščenje, ki ga opravijo s posebnim globinskim sesalcem, ki posesa še tako trdovratne madeže in umazanijo.
Notranjost vozil je sestavljena iz različnih materialov, ki imajo različne funkcije in lastnosti. Nekateri od najpogostejših materialov notranjosti vozil so: usnje, tkanina, plastika, les, kovina, reciklirana plastika, alkantara, usnjene imitacije, kromirani elementi in drugi.

Avtopralec v Pan Jan Ivančna Gorica

 

Avtopralec ima tu zelo pomembno nalogo, saj mora prepoznati materiale in izbrati primerno čistilo, sicer lahko privede do kemijskih reakcij in spremembo barve. Ali se vam je že zgodilo, da ste v avtu polili mleko ali pa vam je v njem zaudarjalo po katerih drugih neprijetnih vonjavah, ki se jih nikakor niste mogli znebiti? Za odpravo tega v naših delavnicah uporabljamo sodobno opremo in pripomočke.

Ionizator v vozilih je naprava, ki generira negativne ione in jih oddaja v notranjost vozila. Negativni ioni so delci, ki imajo negativni naboj in so prisotni v zraku. Pri visoki koncentraciji negativnih ionov se zmanjša prisotnost pozitivnih ionov v zraku, kar lahko izboljša kakovost zraka v vozilu, lahko pomaga odstraniti delce, kot so prah, alergeni, cvetni prah, dim in druge nečistoče, ki se nabirajo v notranjosti vozila. Poleg izboljšanja kakovosti zraka v vozilu, lahko ionizator v vozilu tudi zmanjša neprijetne vonjave, ki se nabirajo v notranjosti vozila, saj negativni ioni lahko uničujejo bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave. Čas, ki ga potrebuje ionizator, da izboljša kakovost zraka v vozilu, je odvisen od velikosti vozila ter od stopnje onesnaženosti zraka v notranjosti vozila. V splošnem pa ionizatorji za vozila delujejo precej hitro in lahko v nekaj minutah izboljšajo kakovost zraka v notranjosti vozila.
Usesti se v vozilo v katerem je bilo opravljeno ioniziranje je zelo prijetno, saj ni več sledu po zatohlosti in slabem vonju, ampak je prijetno in daje občutek lahkotnosti.

Ena od najrazburljivejših del avtopralca pa je zagotovo to, da je prav on prvi, ki novo vozilo vidi v vsej njegovi lepoti. Namreč vsa vozila, ki pridejo iz tovarne so popolnoma polepljena z zaščitnimi folijami, naloga pralca pa je, da vsako vozilo odlepi in temeljito pregleda ter pripravi za novega lastnika.

Prav gotovo smo ponosni in hvaležni fantom v avtopralnici. Njihovo izvrstno delo pri pranju vozila, skrbnost in pozornost do podrobnosti je nepogrešljiva. Cenimo vaše prizadevanje, da vozila dobijo najboljšo možno obravnavo. Pri tem pa vzdržujete profesionalen odnos in prijaznost.

Avtopralec v Pan Jan Trebnje

 

 

 

 

Podobne objave