Nasveti

Zakaj je Škoda Superb pravi avto za vas?

17.10.2017 · Avtohiša Pan-Jan

Zakaj je  koda Superb pravi avto za vas

Veliko je razlogov, zakaj bi bil Škoda Superb avto za vas. Atraktivna cena, veliko opreme in učinkoviti motorji. Najboljši razlog pa je prostor. Toliko prostora ne najdete skoraj nikjer drugje. Če je prostor razkošje, je Superb eden najbolj razkošnih vozil v obstoju. Čudili se boste, da notri ne odmeva.

Vizualno podobo je dobil od konceptnega vozila VisionC. Dolg pokrov motorja s poudarjenimi grebeni, linije ki potekajo od sprednjih luči pa vse do zadka in »jezno« oblikovanje sprednjih luči ga postavljajo na bolj atraktivno stran limuzinskih in karavanskih vozil. Tudi s vsemi sedeži zasedenimi je v prtljažniku 660 litrov uporabnega prostora, kar je največ v svojem razredu in se s zadnji sedeži podrtimi poveča na ogromnih 1950 litrov. Na zadnjih sedežih zlahka in udobno sedi oseba krepko čez 180 centimetrov višine, spredaj pa lahko skorajda stegne noge.

Škoda Super osvojila nagrado Red Dot

Na voljo imate veliko izbiro pogonskih agregatov od 1.4 do dveh litrov prostornine za bencinske in 1.6 do 2 litrskih za dizelske motorje. Manjši motorji razvijejo okoli 120 konjskih moči, večji pa malo pod 200 in v primeru 2-litrskega bencinskega pa kar 280. Razen osnovnega imajo vsi standardno šeststopenjski menjalnik z opcijo 6 ali sedem-stopenjskega avtomatskega menjalnika. Pa tudi štirikolesni pogon za 2 dizelska in 2 bencinska motorja je na voljo.

V notranjosti se, kakor smo že omenili, znajdete v relativno velikanskem prostoru. Volan je nastavljiv tako po globini kot po višini in prav tako sta sprednja sedeža popolnoma nastavljiva. Zahvaljujoč tankim A stebričkom je pregled naprej in ob strani zelo dober, za pogled nazaj pa vam pomaga vzvratna kamera, ki pride kot standardno pri vseh, razen najbolj osnovnem paketu preme. Za lažje manevriranje vozila je veliko možnosti, kot so parkirni senzorji, pomočnik parkiranja, nadzor mrtvega kota in ogrevanje vetrobranskega stekla. Občutek notranjosti je mehak in kvaliteten, tudi notranjost predalov v vratih je obdana z blagom. Stikala so prijetna, trdna in logično razporejena, v sredini pa se nahaja 5-inčni na osnovni različici, na višjih nivojih pa 8-inčni zaslon na dotik, preko katerega imate dostop do potovalnega računalnika, navigacije in povezave do prenosnih naprav.

Škoda Superb notranjost

Elektronski pomočniki kar mrgolijo po avtomobilu. Aktivno prilagajanje podvozja, aktivni tempomat, nadzor stabilnosti, preprečevanje trka pri hitrostih nižjih od 50 km/h, monitor tlaka v gumah, pomočnik za ohranjanje voznega pasu, samodejno parkiranje… .

Ni dvoma, da je Škoda Superb odlično vozilo. Vabljeni v naš salona v Trebnjem in v Ivančni Gorici.

 

PREDHODNI NASVET

 koda Auto slavi nov mejnik

Škoda Auto slavi nov mejnik

› Jubilejno vozilo, Škoda Karoq, je bilo izdelano v tovarni v Kvasinyju
› Avtomobilska proizvodnja se je začela leta 1905 v Mladi Boleslav z modelom Laurin & Klement Voiturette A
› Novi Škoda Karoq bo prišel na trg konec oktobra 2017

14.10.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJI NASVET

Pan Jan ponovno postal  kodin trgovec leta

Pan-Jan ponovno postal Škodin trgovec leta!

Trebanjsko družinsko podjetje Pan-Jan je po osvojitvi laskavega priznanja za leto 2015 blestelo tudi tokrat in si tudi to leto prislužilo naziv Škodinega trgovca leta 2017.

20.12.2017 · Avtohiša Pan-Jan