Nasveti

Zakaj je ravno Škoda Octavia pravi za avto za vas?

29.9.2017 · Avtohiša Pan-Jan

Zakaj je ravno  koda Octavia pravi za avto za vas

Tovarna Škoda se zaveda, da je pomembno imeti konkurenčen družinski avtomobil in prav Octavia je prodajna uspešnica vse odkar se je prvič pojavila na trgu pred 20 leti. V začetku leta se je iz tovarne zapeljala Octavia s številko 5 milijonov, zdaj pa ta že počasi rine proti šestim.

Izbire je veliko. Če vam že tako velik 590-litrski prtljažnik na limuzinski Octavii ni dovolj, imate na izbiro karavansko različico. Za tiste ki se včasih spogledate z bolj neravnim terenom in blatnimi gumami, je na voljo Octavia Scout z višjim podvozjem in 4-kolesnim pogonom ter nenazadnje še različica RS za tiste, ki ste radi malo (ali veliko) prej na cilju.

Tudi z izbiro motorja se poudari namen avtomobila in pri Octavii se ta širok nabor motorjev splača pregledati. Vsi motorji se gibljejo med enim in dvema litroma prostornine. Če se večinoma vozite po mestu, je majhen in varčen bencinski tri valjni motor pravi za vas. Za tiste, ki pogosto delate na stotine kilometrov v enem kosu, je tu dvolitrski dizelski motor s 150 KM in avtomatskim menjalnikom. Če želite pa neko vmesno možnost, ki bo varčna in imela hkrati zadosti moči, pa sta na voljo 1.6 litrski dizelski in 1.4 litrski bencinski motor.

Kar se tiče novih tehnologij ne morete na Octavii pogrešati nič. Vse luči so na voljo v LED tehnologiji, ima varnostne sisteme, kot so avtomatsko zaviranje v sili, opozorilo za vozilo v mrtvem kotu in opozarjanje na prečni promet ter aktivno pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico. Na avtocesti vas lahko pelje s pomočjo radarskega tempomata, na parkirišču pa pomaga s senzorji in kamerami. Zmožna pa je tudi sama prilagajati dolge in kratke luči, pomagati pri držanju na svojem voznem pasu in zaznati utrujenost voznika. Vožnja je tako lahko že skoraj brezskrbna.

Pozimi vam ni potrebno skrbeti, če nimate strgala za led, saj se eno skriva pod pokrovom rezervoarja, za deževne dni imate pod sopotnikovim sedežem dežnik in za probleme v temi snemljivo magnetno lučko v prtljažniku vozila. Pri Škodi jih imenujejo Simply Clever rešitve in zajemajo še držalo za parkirni listek na levi strani vetrobranskega stekla, hlajen predal pred sovoznikom ter posebno držalo za pijačo, v katerem lahko odvijete zamašek plastenke.

Da je pot še malo bolj brezskrbna, skrbi na sredino armaturne plošče postavljen velik 8 ali 9.2-inčni zaslon na dotik z navigacijo, potovalnim računalnikom in povezljivostjo s prenosnimi napravami. V notranjosti je veliko mehke in na otip prijetne plastike z atraktivnimi srebrnimi dodatki. Robustno sestavljeni in odlično zaključeni elementi notranjosti bodo več kot zadovoljivo služili in prenašali družinsko rabo.

Volan in sedeži so nastavljivi, vidljivost iz avtomobila je dobra, za kar dodatno skrbijo tudi parkirni senzorji, ki so del standardne opreme na vseh Octaviah razen najbolj osnovne. Moramo omeniti, da ima Octavia tudi dvo področno avtomatsko klimo? Na izbiro imate 5 različnih paketov opreme, ki se nadgrajujejo in sicer Easy, Active, Ambition, Style in najvišji Laurin&Klement.

Vabimo Vas, da obiščite enega od naših salonov v Trebnjem ali Ivančni Gorici in se dogovorite za testno vožnjo.

Najbolj neučakani lahko preverijo izbor vozil Škoda, ki so dobavljiva takoj.

 

PREDHODNI NASVET

Premierno na  letonjem mednarodnem avtomobilskem salonu IAA

Premierno na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu IAA

› Novi izvedbi nadgrajujeta modelsko serijo velikega SUV-ja Škoda Kodiaq
› Škoda Kodiaq Sportline: oprema za izrazito športno zasnovo
› Škoda Kodiaq Scout: robusten videz v ospredje postavlja terenske lastnosti
› Vse nove Škodine modele si na salonu IAA od 12. do 24. septembra lahko ogledate v hali 3

9.9.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJI NASVET

Karoq izbran za najboljo oblikovalsko novost

Karoq izbran za najboljšo oblikovalsko novost

Bralci nemške avtomobilistične revije auto motor und sport so novi Škoda Karoq izbrali za najboljšo oblikovalsko novost v kategoriji kompaktnih SUV vozil. Skupaj s Škodo Karoqom se je za ugledno nagrado autonis potegovalo še 17 tekmecev. Oblikovna zasnova Škode Karoqa je izrazito emocionalna in dinamična, kar daje svojstven pečat vsem Škodinim modelom.

14.10.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info