Nasveti

Primerjava velikanov: Škoda Kodiaq in KIA Sorento

31.8.2017 · Avtohiša Pan-Jan

Primerjava velikanov   koda Kodiaq in KIA Sorento

Potrebujete ali si želite veliko vozilo, ki ima 7 sedežev, veliko prostora in dobre vozne lastnosti, hkrati pa se ne bi radi zgolj zadovoljili z izgledom? Potem je morda za vas primerno večje SUV vozilo. 

Enoprostorna vozila ne slovijo kot najlepša. Ponujajo pa uporabnost in prostornost ter za velike družine še kako pomembnih sedem sedežev. Obstaja pa alternativa!

Govorimo seveda o vozilih SUV. Trenutno je SUV segment najhitreje rastoči segment trga osebnih vozi. V zadnjih 15 letih se je število prodanih SUV-jev povečalo za več kot štirikrat in od leta 2015 je to segment z največjo prodajo v Evropi.

… kratica SUV označuje angl. poimenovanje Sport Utility Vehicles (športna terenska vozila). SUV-ji združujejo prednosti terenskih vozil (vožnja izven utrjenih poti, robusten videz) s pozitivnimi lastnostmi navadnih osebnih avtomobilov (udobje, odzivna vožnja po cestišču).

Velika SUV vozila so zadnja leta čedalje bolj popularna, saj poleg uporabnosti in prostornosti ponujajo tudi zelo  privlačen izgled.

Preden so SUV vozilam postala popularna, ste imeli na izbiro le nekaj zelo dragih vozil, dandanes pa je izbira pestra, mi vam predstavljavamo naša favorita.

Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq je novi Škodin velikan, ki ponuja tako 5 kot 7 sedežno različico. S svojim ogromnim, 720 litrskim prtljažnikom pri 5 sedežni in 660 litrskim pri sedem sedežni različici, je eden najprostornejših v razredu. Tudi ko imate postavljenih vseh sedem sedežev, ima še vedno 270 litrov uporabne prtljažne prostornine.

Za udobno vožnjo skrbi prilagodljivo vzmetenje, kjer lahko s pritiskom na gumb Kodiaqa spremenite iz udobnega, plavajočega »požiralca avtocest« v natančnega in trdno postavljenega na ovinkasti cesti.

Motorji imajo med 120 in 188 konjskih moči in se jih lahko kombinira z dvo in štirikolesnim pogonom ter ročnim in avtomatskim menjalnikom. Sedi se lepo in visoko, ožji sedeži lepo objamejo telo in vam dajo občutek podpore. Sprednja sedeža sta popolnoma električno nastavljiva, prav tako je nastavljiv volan. Na voljo imate tudi ogrevanje volanskega obroča ter ogrevanje in hlajenje sprednjih ter zadnjih sedežev.

Škatlasta oblika avtomobila nudi dobro vidljivost. Razmeroma tanki stebrički in visok položaj sedenja dajejo neoviran pogled naprej in na straneh avtomobila, le tretja vrsta sedežev malo ovira pogled nazaj, kar pa niti ni problem saj vam kamere na vseh straneh vozila ponujajo 360 stopinjski pregled okolice preko zaslona. Na armaturni plošči imate v centru velik, 8-inčni zaslon na dotik z odlično odzivnostjo in intuitivno razporejenimi gumbi, ki so enostavni za uporabo. Zraven pride tudi vsa mogoča povezljivost s prenosnimi napravami in navigacija.

Materiali v notranjosti dajejo občutek mehkobe, sodobnosti in visoke kvalitete. Če se še dotaknemo še izgleda – Kodiaq je vozilo, za katerim bo marsikdo obrnil glavo.

KIA Sorento

KIA Sorento pa je druga izbira pri velikih sedem sedežnih SUV vozilih. Zares ogromen potovalni avtomobil, kjer tudi odrasli ne bodo imeli težav sedeti na tretji klopi. S sedmimi sedeži postavljenimi vam ostane 142 litrov uporabne prtljažne prostornine, kar je dovolj za nekaj vreč ali kovček, za ostalo pa vam preostane strešni kovček.

Motorji pri Sorentu so zelo živahni in težko naložen avtomobil zlahka poženejo na avtocestne hitrosti predvsem zaradi krajših prestavnih razmerij in večje moči pri nižjih obratih. Mehko vzmetenje zagotavlja ves čas udobno in lagodno vožnjo brez tresenja in poskakovanja.

Pri udobnosti pomagajo tudi veliki, skoraj »foteljasti« sedeži z gretjem, hlajenjem in električno nastavljivostjo. Kjer KIA najbolj zasije je občutek premium vozila v notranjosti. Armaturna plošča deluje trdno zgrajena a vseeno mehka na dotik, brez cenenih materialov in škripanja. Tudi stikala imajo prijetne, zadušene zvoke.

Vozniku v pomoč so kamere spredaj in zadaj, ki prikazujejo sliko na 8-inčnem zaslonu na dotik. Sorento ponuja tudi obilico elektronskih varnostnih sistemov kot aktivni tempomat, zaznava mrtvega kota in zaznava zapustitve voznega pasu.

Če se po vsem tem še sprašujete, zakaj bi potrebovali SUV vozilo je odgovor enostaven. SUV vozila združujejo najboljše iz vseh ostalih oblik vozil. Prostornost in udobnost karavanov, pojavnost poslovnih limuzin, 7 sedežev enoprostorcev, višje sedeči položaj in nekaj zmogljivosti terenskih vozil ter na koncu še dober izgled.

Obe vozili, Škoda Kodiaq in KIA Sorento, sta že voljo za testno vožnjo v našem salonu v Trebnjem.

PREDHODNI NASVET

Prepiri mono vplivajo na  varno  vonjo voznika

Prepiri močno vplivajo na (varno) vožnjo voznika

Se tudi vi strinjate, da partnerja zares spoznaš šele, ko si z njim nekaj časa preživel v avtomobilu? Dolge vožnje razkrijejo marsikaj o karakterju posameznika, dobre in slabe strani, zaradi katerih se lahko ustvarijo tudi drame, razgreti pogovori in morda celo – konec zveze.

4.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJI NASVET

Zakaj je ravno  koda Octavia pravi za avto za vas

Zakaj je ravno Škoda Octavia pravi za avto za vas?

Tovarna Škoda se zaveda, da je pomembno imeti konkurenčen družinski avtomobil in prav Octavia je prodajna uspešnica vse odkar se je prvič pojavila na trgu pred 20 leti. V začetku leta se je iz tovarne zapeljala Octavia s številko 5 milijonov, zdaj pa ta že počasi rine proti šestim.

29.9.2017 · Avtohiša Pan-Jan