Nasveti

Servis klime

23.5.2020 · Avtohiša Pan-Jan

Servis klime

Kakor vsaka naprava v avtomobilu, tudi klima potrebuje občasen servis ali vsaj preventivni pregled. Priporočljiv je pregled vsaj enkrat letno.

Predstavljajte si, kako neprijetno bi bilo biti na dolgi poti, vam pa ne deluje klimatska naprava.

  • POLNJENJE KLIME – od 39€* dalje + čiščenje gratis

Klimatska naprava potrebuje redni servis in natančen pregled. Klimo je potrebno redno kontrolirati in polniti, da deluje brezhibno. Zaupajte našim strokovnjakom. V vročih poletnih dneh bomo našo odločitev še kako znali ceniti, vožnja v ohlajenem vozilu bo postala prijetno doživetje.

  • ČIŠČENJE – 16€

S čiščenjem klimatske naprave zagotavljamo dolgotrajno higieno zraka in odstranitev motečih vonjav. Inovativna formula očisti klimatsko napravo, prezračevalni sistem in uparjalnik, odstrani neprijetne vonjave in poskrbi za svež vonj v notranjosti.

  • DEZINFEKCIJA – 27€

Dezinfekcija in čiščenje klimatske naprave. Uničuje bakterije in plesni ter preprečuje nastanek neprijetnega vonja in alergijskih reakcij v notranjosti vozila. Dezinficira in ščiti pred razmnoževanjem mikroorganizmov.

 

Podamo vam tudi par nasvetov pravilne uporabe klimatske naprave, ki bodo življenjsko dobo drastično podaljšale:

  1. Pred uporabo klime avtomobil dobro prezračite. Hitro hlajenje avtomobila, ki ima v sebi zrak s temperaturo tudi do 50°C zelo obremeni klimatsko napravo. Predstavljajte si da bi vi vsak vaš tek pričeli s šprintom.
  2. Ko po par minutah prižgete klimo, zaprite okna ter ventilacijo nastavite na notranje kroženje zraka. Takrat klima v sebe črpa že ohlajen zrak iz kabine in ga le malce dodatno ohladi, namesto da ves čas ohlaja vroč, zunanji zrak.
  3. Željeno temperaturo ne nastavite na najnižjo stopnjo, saj to ne pospeši hlajenja zraka. Razlika med zunanjo in notranjo temperaturo naj bo okoli sedmih stopinj. Če so temperature zunaj zelo vroče (36, 37, 38°C), jo na začetku nastavite na 28°C, da ne preobremenite klimatske naprave. Ko dosežete to temperaturo, lahko klimatsko napravo nastavite na nižjo temperaturo. Tako boste podaljšali življenjsko dobo klimatske naprave. Izognili se boste tudi temperaturnemu šoku, ki ga doživi vaše telo, ko zamenjate razgreto zunanje okolje z mrzlim, in nato zopet razgretim. Tako se pojavijo prehladi, glavoboli in podobne nevšečnosti.

Kako pa klimatska naprava vpliva na porabo? Klimatska naprava porablja del moči motorja, zato morate za doseganje iste hitrosti pedal za gorivo potisniti malce bolj na trdo, kar se pozna pri porabi. Nemški ADAC je izvedel raziskavo in ugotovil, da je ob zagonu klimatske naprave razlika največja in sicer med 2.5 in 4 litri na 100 km. Ko je vozilo ohlajeno pa klimatska naprava porablja med 0,7 in dvema litroma goriva na 100 km pri vožnji v mestu in 0,1 in 0,6 pri vožnji po avtocesti. S temi podatki so izračunali, da vas 8 urna vožnja s klimo stane od 5 do 8 € več. Strošek se poveča v ekstremno vročih dnevih, zastojih in zelo nizki izbrani temperaturi.

Pri podjetju Pan Jan polnimo in servisiramo klime od ponedeljka do sobote, tako v Trebnjem kot v Ivančni Gorici. Naročite se lahko na tej spletni povezavi: Naroči se

 

PREDHODNI NASVET

AKCIJA 3 1  ORIGINALNI ZIMSKI KOMPLET KOLES

AKCIJA 3+1: ORIGINALNI ZIMSKI KOMPLET KOLES

10.11.2019 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJI NASVET

Zanite razmiljati o menjavi pnevmatik

Začnite razmišljati o menjavi pnevmatik

30.8.2020 · Avtohiša Pan-Jan