Novice Škoda

Superb z novo ponudbo opreme za še več udobja in varnosti

7.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Superb z novo ponudbo opreme za e ve udobja in varnosti

Škoda je obogatila ponudbo opreme za svojega paradnega konja. Od konca maja 2017 naprej so za modela Škoda Superb in Škoda Superb Combi na voljo številne novosti, med drugim storitev avtomatskega klica v sili, dodatna varnostna in komfortna oprema ter nove povezljivostne rešitve.

Care Connect z avtomatskim klicem v sili
Z novim modelskim letom so za Škodo Superb (kombilimuzina in karavan) storitve Care Connect od izvedbe Ambition naprej na voljo že serijsko – ne glede na izbrani multimedijski sistem.

Najpomembnejša storitev v sklopu ponudbe Care Connect je storitev avtomatskega klica v sili (Emergency Call), ki se aktivira po nezgodi, če se sproži zadrževalni sistem. Vozilo vzpostavi klicno in podatkovno povezavo s centrom za klice v sili ter posreduje vse potrebne podatke. S tipko v stropnem modulu je klic v sili mogoče aktivirati tudi ročno.

Z aplikacijo Škoda Connect je poleg tega odslej mogoč oddaljeni dostop do vozila. Uporabnik lahko na pametnem telefonu med drugim preveri, ali so vsa okna in vrata zaprta in ali so luči ugasnjene. Funkcija Položaj parkiranega vozila prikaže lokacijo vozila, funkcija Potrobi & posveti pa z aktiviranjem hupe in smernikov poenostavi iskanje vozila.

Multimedijski sistemi: 9,2-palčni stekleni zaslon in SmartLink+
Za upravljanje številnih funkcij so v modelu Škoda Superb odslej na voljo izpopolnjeni multimedijski sistemi. Diagonala zaslona se je pri navigacijskem sistemu Columbus povečala z 8 palcev na 9,2 palca, pri sistemu Swing pa s 5 palcev na 6,5 palca. Poleg tega je zaradi steklenega dizajna videz visokoločljivostnih zaslonov zdaj še bistveno bolj eleganten.

S sistemom SmartLink+ Škoda Superb odslej ponuja dodatne možnosti za povezavo med vozilom in pametnim telefonom. Uporabnik lahko aplikacije z navigacijskega, multimedijskega in komunikacijskega področja prenese s telefona v vozilo, obenem pa so podatki o vozilu na voljo za obdelavo na pametnem telefonu.

Asistenčni sistemi: parkirni sistem
Škoda Superb učinkovito pomaga preprečevati manjše nezgode, do katerih pogosto pride pri parkiranju. Tako ima že serijsko vgrajen parkirni sistem, ki je odslej opremljen z izpopolnjeno funkcijo Manoeuvre Assist. Ta zaznava tudi ovire pred vozilom. Sistem opozarja na ovire s prikazi na zaslonu in zvočnimi signali, poleg tega pa po potrebi tudi avtomatsko zavira.

Voznikov sedež z masažno funkcijo, boljša komunikacija in nižja raven hrupa
Škoda Superb je udobna potovalna limuzina za vso družino, kar z novo ponudbo opreme pride še bolje do izraza. Na daljših potovanjih raven udobja občutno zvišuje električno nastavljiv voznikov sedež z masažno, prezračevalno in pomnilniško funkcijo. Tudi komunikacija v vozilu je z digitalnim ojačevalnikom govora bistveno boljša.

Sistem preko mikrofona v sprednjem delu potniške kabine prenaša voznikov in sovoznikov govor do potnikov na zadnjih sedežih. Pri tem boljšo razumljivost zagotavlja tudi dodatno znižana raven hrupa, ki je bila dosežena s spremembami na dnu vozila in na sprednjih stranskih steklih – lepljeno steklo ima odslej med obema steklenima površinama posebno akustično folijo.

Novi dizajn 19-palčnih aluminijastih platišč Acamar markantno poudarja eleganco največjega modela češke znamke. Pozneje letos bo za Škodo Superb z obogateno ponudbo opreme mogoče naročiti tudi žametno rdečo kovinsko barvo laka. Za izvedbo Laurin&Klement so novost v ponudbi kromirane stranske letve in črna stropna obloga. Z njimi poudarjeno elegantna različica Škodinega največjega modela dobi še bolj impresivno podobo.

PREDHODNA NOVICA

Kodiaq na testu Euro NCAP prejel najvijo oceno

Kodiaq na testu Euro NCAP prejel najvišjo oceno

Škoda Kodiaq je prejel najboljšo oceno za varnost. V sklopu evropskega programa za ocenjevanje novih vozil (Euro NCAP) je veliki SUV češkega avtomobilskega proizvajalca osvojil pet zvezdic, kar potrjuje, da Škoda Kodiaq vsem potnikom v vozilu zagotavlja optimalno zaščito.

3.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 kodin prototipni elektrini buggy

Škodin prototipni električni buggy

V Mladi Boleslavi je v teh dneh potekala prva uradna predstavitev novega prototipnega vajeniškega avtomobila znamke Škoda, ki ga je tokrat ustvarilo 22 učencev (5 deklet & 17 fantov) Škodinega šolskega centra. Za uresničitev njihove vizije o električnem buggyju so potrebovali približno 1500 delovnih ur.

20.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info