Novice Škoda

Letošnji zmagovalec testiranja, ki ga je opravila revija Auto Test

22.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Letonji zmagovalec testiranja   ki ga je opravila revija Auto Test

Škoda Kodiaq je letošnji zmagovalec testiranja, ki ga je opravila revija Auto Test. Veliki SUV znamke Škoda je s 676 točkami med vsemi uvoženimi vozili, ki so bila v preteklih dvanajstih mesecih vključena v testiranje nemške specializirane revije Auto Test, dosegel najboljši rezultat. Škoda je tako prvo mesto osvojila že četrtič zapored. Škoda Superb Combi se je uvrstil na drugo mesto in poskrbel, da je češki avtomobilski proizvajalec slavil dvojno zmago. Skupno je Škoda Kodiaq po vstopu na
trg v začetku tega leta prejel že 29 nagrad.

“Le redko se novemu modelu v tem močno konkurenčnem okolju uspe takoj povzpeti na sam vrh. Škoda Kodiaq je rojen zmagovalec,” so izjemni dosežek Škodinega SUV komentirali pri reviji Auto Test. Na primerjalnem testu specializirane revije se je najzmogljivejša različica Škode Kodiaqa, opremljena z 2,0-litrskim motorjem TDI s 140 kW (190 KM), menjalnikom z dvojno sklopko in štirikolesnim pogonom, pomerila s primerljivo opremljenimi tekmeci. S 676 točkami je prvi veliki SUV znamke dosegel
najboljši rezultat med vsemi uvoženimi vozili, ki so bila v preteklih dvanajstih mesecih vključena v testiranje, in se povzpel na najvišje mesto. Škoda Kodiaq je strokovnjake revije Auto Test v prvi vrsti prepričal z izjemno prostornostjo. “Njegov adut so poleg tega še odlična prilagodljivost, dobro razmerje med ceno in vrednostjo ter optimalne vozne lastnosti,” so se strinjali preizkuševalci.

Škoda Superb Combi, lanskoletni zmagovalec testiranja revije Auto Test, je s 646 točkami zasedel drugo mesto. Paradni model znamke je tako poskrbel, da je Škoda slavila dvojno zmago. Pri tem je to za Škodo že četrta najboljša uvrstitev zapored: v letih 2015 in 2014 je med uvoženimi vozili prvo mesto dosegla Škoda Octavia. Revija Auto Test vozilom, ki dosežejo najboljše rezultate na dvanajstmesečnem testiranju, v več kategorijah podeljuje nagrade od leta 2008 naprej. V enem letu strokovnjaki
preizkusijo okoli 500 avtomobilov iz vseh razredov in pri tem prevozijo več kot milijon kilometrov, da modele lahko ocenijo z vidika kakovosti, varnosti, nadaljnje prodaje, razmerja med ceno in vrednostjo, obratovalnih stroškov, voznih zmogljivosti in porabe.

29. nagrada za Škodo Kodiaq
Škoda Kodiaq je z zmago na letošnjem testiranju revije Auto Test prejel že 29. nagrado po vstopu na trg v začetku tega leta. Med drugim je Škodin SUV  zmagal na izboru Best Cars 2017, ki ga pripravlja britanska revija What Car?, na izborih za avto leta 2017 na Češkem, Poljskem in v Bolgariji ter na izborih za SUV leta na Kitajskem in v Franciji. V Nemčiji je bil izbran za najboljši štirikolesno gnani avto leta, poleg tega pa je prejel tudi dve nagradi Red Dot za izjemen dizajn.

PREDHODNA NOVICA

Poletje je lahko za vaega jeklenega konjika tudi teavno obdobje

Poletje je lahko za vašega jeklenega konjička tudi težavno obdobje

Poletje je lahko za vašega jeklenega konjička tudi težavno obdobje. Visoke temperature lahko vplivajo na delovanje akumulatorja, so naporne za klimatsko napravo, vroče ceste pa vplivajo na gume. Zato v tem času skrbite, da redno preverjate naslednje komponente.

20.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Oliver Stefani bo novi  kodin glavni oblikovalec

Oliver Stefani bo novi Škodin glavni oblikovalec

Oliver Stefani bo od 1. septembra 2017 naprej v družbi Škoda Auto odgovoren za oblikovanje. 53-letni Stefani je bil nazadnje vodja zunanjega oblikovanja pri znamki Volkswagen. Oblikovanje je študiral v Braunschweigu in Pasadeni (Kalifornija). Njegov podpis nosijo številna serijska vozila znamke Volkswagen iz preteklih desetih let kot tudi mnogi konceptni modeli.

3.8.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info