Novice Kia

K nam prihaja KIA Stonic

12.10.2017 · Avtohiša Pan-Jan

K nam prihaja KIA Stonic

Z vas imamo dve novosti s področja Kie. Kio Stonic in nov prodajni salon v Ivančni Gorici! KIA je tako odvila tančico s svojega novega kompaktnega SUV vozila. Stonic, ki bo stal poleg hibridnega Nira, predstavlja novo, mladostno in zelo prilagodljivo izbiro v tem hitro rastočem segmentu vozil.

Stonic, postavljen na osnovo Kie Rio, je skovanka besede »speedy« in »tonic«, ki se nanašajo na prvi in zadnji ton glasbene lestvice, kar namiguje živahnost vozila. V Stonicu se poznajo nekatere poteze Sportagea, kot je tako imenovani tigrov nos, LED podpis ter močna postava vozila. Z edinstvenimi strešnimi sankami, zaključki C stebričkov v drugi barvi in ozkimi prednjimi lučmi je KIA poskrbela, da bo njihov najmanjši SUV izstopal iz množice. Streho si lahko izberete v petih barvah, kar vam da 20 različnih dvotonskih kombinacij vozila.

KIA Stonic dvobarvna

V notranjosti se nadaljuje podoben princip. Da bo tako kot zunanjost izstopala tudi notranjost, si lahko okrasne letvice po armaturni plošči izberete v več različnih barvah, ter mu tako dodate bolj mladosten videz tudi od znotraj. Na zadnji klopi bo malce lažje sedeti zahvaljujoč ravnemu dnu, za zadnjimi sedeži pa je prostora za 352 litrov. 1155 pa, če podrete zadnje sedeže.

KIA je znana po radodarni količini standardne opreme, kot je 7-inčni zaslon na dotik z navigacijo, povezljivostjo z Android in Apple izdelki ter Bluetooth povezljivostjo. V standardni opremi pa so tudi parkirni senzorji in nadzor stabilnosti vozila ter pomočnika za speljevanje v hrib. Kot dodatna oprema pa je na voljo še samodejno zaviranje v sili, nadzor mrtvega kota in pomočnik za pozornost voznika.

KIA Stonic - notranjost vozila

Višja pozicija sedenja, odrezane oblike zunanjosti in lahko krmiljenje ga naredijo zelo spretnega skozi ostre ovinke in ozke ulice v mestih, kjer bo ta avtomobil tudi najverjetneje preživel večino svoje življenjske dobe. Tu pride najbolj v poštev litrski turbo bencinski motor s tremi cilindri ter 120 konjskimi močmi. Skupaj bodo na izbiro trije bencinski motorji – še 1.25 litrski, izposojen iz Picanta, ter 1.4 litrski bencinski motor. Na voljo pa bo tudi 1.6 litrski dizelski motor z majhno porabo in nizkimi emisijami.

KIA Stonic

Stonic je še en dokaz, da KIA zna narediti avtomobile, ki si jih želiš in so obenem cenovno dostopni. Če modernemu izgledu in razumni ceni avtomobila dodate še 7 letno tovarniško garancijo (oziroma do 150.000 kilometrov), zrete pravi kupčiji v oči, tigrove oči :).

Novega Stonica in ostale modele vozil KIA pa si boste po novem lahko ogledali tudi v našem salonu v Ivančni Gorici. Od leta 2009 smo pooblaščeni prodajalec in serviser KIA vozil, Pan-Jan prodajni salon KIA vozil pa se je do sedaj nahajal le v Trebnjem. Zato smo salon vozil v Ivančni Gorici razširili tudi na področje vozil znamke KIA.

Obenem pa ste vljudno vabljeni tudi na ogled Kiinih vozil in tudi novega Stonica, to soboto, 25.11.2017, pred trgovino Špar v Grosuplju.

PREDHODNA NOVICA

Vabilo na Vseslovenski sejem 2017

Vabilo na Vseslovenski sejem 2017

V petek 13. oktobra 2017 se bo začel Vseslovenski sejem pri gostilni Jap v Šentvidu pri Stični. Gre za zelo velik sejem, kjer se bo predstavilo več kot 250 razstavljalcev. Med njimi bomo tudi mi z vozili Škoda in Kia.

11.10.2017 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

Drubeno ekonomske koristi Kiine prisotnosti v Evropi

Družbeno-ekonomske koristi Kiine prisotnosti v Evropi

Novo poročilo, ki ga je izdalo vodilno neodvisno evropsko ekonomsko svetovalno podjetje London Economics, je potrdilo pomemben prispevek družbe Kia Motors Europe k evropskemu gospodarstvu.

24.10.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info